Premijer Srbije

Brnabićeva komentarisala suđenje Belivuku i svjedočenje Lalića

  • Извор: Блиц
  • 09.11.2022. 16:46

Naše obavještajne službe su znale za prijetnju po život predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i to spriječile, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona se oglasila povodom izjava svjedoka saradnika Srđana Lalića o tome da je on, koji je svjedok saradnik, priznao da je kriminalna grupa Veljka Belivuka planirala atentat na Vučića.

– Za sve one koji nas pitaju kako vjerujete Laliću, a ne Belivuku, da navedem samo jednu činjenicu, a koje je svjestan svako ko bilo šta zna o državi i borbi protiv kriminala, a nije zaslijepljen mržnjom prema Aleksandru Vučiću. Svjedok saradnik iznosi detalje onoga o čemu bezbjednosne službe i tužilaštvo već imaju i saznanja i dokaze – da nije tako, ne bi ni bilo procesa, a ni svjedoka saradnika (dakle, isto kao i svuda u svijetu) – napisala je na Tviteru Brnabić.

Kako je dodala, Lalić je samo potvrdio saznanja koje su prikupile službe ali i otkrio dio novih.

– Naše službe su za prijetnju po život predsjednika Vučića znale i to spriječile (oni koji danas bespogovorno vjeruju Belivuku su to tada ismijavali, a sada ignorišu). Lalić, kao insajder, potvrđuje da je atentat planiran i iznosi detalje koje nismo znali, na primjer da je za ovo bilo nuđeno pet miliona evra. Djeluje logično i lako razumljivo, zar ne? I jeste – osim onima za koje su i psihopatske masovne ubice prihvatljive, dok god su protiv Vučića – zaključila je ona.

Lalić je ovu izjavu dao juče, tokom suđenja ozloglašenom kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića (koji su putem video-linka prisustvovali ročištu u Višem sudu u Podgorici zbog ubistva Mila Kapetana).

Lalić je govorio i o planovima klana vezanim za atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, piše Blic.

– Zvicer je obezbijedio oko pet miliona evra i logističku i drugu pomoć dijelu službi za podešavanje političke klime za dovođenje na vlast nekoga ko bi bio podoban i radio u interesu klana. Sprovođenje je bilo u toku, djelovanje putem društvenim mreža. Kao najveću prijetnju su vidjeli predsjednika poslije objave rata mafiji u kojoj su se prepoznali i tu je bilo pomena i o atentatu kao krajnje rješenje. Bilo je pomena da prvi sljedeći protesti budu veliki sukobi u cilju slabljenja institucija i pritiska na strukturu – zaključio je Lalić.

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)