OŠ "Vladislav Ribnikar"

Član Savjeta roditelja otkrio: Evo šta većina đaka želi da se dogodi sa njihovom školom poslije masakra!

  • Извор: Агенције
  • 31.05.2023. 13:17

Član Savjeta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Dejan Ristić izjavio je da je više od 80 odsto djece izrazilo želju da nastavi da ide u školu do kraja školske godine.

On je, gostujući na TV Prva, ukazao da nesporazume stvara to što se pojedinačni stavovi nekih roditelja predstavljaju kao stav svih roditelja, zbog čega je velika odgovornost na medijima.

Savjet roditelja OŠ

Savjet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" protiv inicijative da se školska godina završi 2. juna

Ristić ističe da je obaveza roditelja da svoju djecu podrže u želji da nastave da idu u školu "Vladislav Ribnikar" i da je Savjet roditelja zauzeo jednoglasan stav da školska godina treba da se završi po programu, bez skraćivanja.

Na pitanja zašto je onda u utorak plasirana vijest da se školska godina u toj školi završava u petak, Ristić kaže da on nije prava adresa za to pitanje.

Školska godina u OŠ

Školska godina u OŠ "Vladislav Ribnikar" završava se 2. juna

- Mi, kao roditelji đaka, ne možemo da kažemo zašto je to objavljeno, treba provjeriti ko je tu informaciju plasirao. Savjet roditelja je u ponedjeljak održao sjednicu i zauzeo stav da se školska godina održi po planu i programu, bez ikakvog skraćivanja, jednoglasno - istakao je Ristić.

Prema njegovim riječima koje je prenio Tanjug, jednoglasno je odlučeno da djeca koja to žele, idu u OŠ "Vladislav Ribnikar", a ona koja ne žele, da idu u objekte koje je Vlada Srbije obezbijedila na vrijeme - u 13 objekata u neposrednoj blizini škole.

Ministarstvo predložilo smjenu direktorice OŠ

Ministarstvo predložilo smjenu direktorice OŠ "Vladislav Ribnikar"

- To je za svu djecu koja nisu spremna iz bilo kog razloga da idu u svoju školu - to su na primjer, Dadov, Dečji kulturni centar i drugi primjereni objekti za realizaciju nastave - kaže Ristić.

Vlada odlučila: Evo gdje će ići djeca iz

Vlada odlučila: Evo gdje će ići djeca iz "Ribnikara" koja ne žele u tu školu

On dalje navodi da je kod djece primjetna ogromna želja da sačuvaju svoju školu i da završe školsku godinu upravo u tom objektu.

- Moje dijete je među više od 80 posto djece OŠ "Vladislav Ribnikar" koja su izrazila spremnost da idu u školu, i ona ide. U njenom odjeljenju 25 od 25 učenika želi da završi školsku godinu upravo u tom objektu - naglasio je Ristić.

Otac dječaka iz škole

Otac dječaka iz škole "Vladislav Ribnikar": Ovo je kao 11. septembar

Roditelji su podržali svoju djecu jer, dodao je, smatraju da i ona imaju pravo da odluče šta žele da rade.

- Da bude jasno, djeca ne žele da idu u školu da bi popravila ocjene, to nije primarno ni nama, ni njima. Njima je primarna njihova zajednica, potrebno im je da budu zajedno kao odjeljenje, sa svojim nastavnicima, učenicima. Oni žele da očuvaju svoju školu, koja će naravno imati svoj memorijalni dio, to nema nikakve dileme, svi smo se oko toga usaglasili - rekao je Ristić.

Evo šta je istraga otkrila u telefonu dječaka osumnjičenog za masakr u

Evo šta je istraga otkrila u telefonu dječaka osumnjičenog za masakr u "Ribnikaru“

On je ukazao da većina djece ima potrebu da "vrati sebi" tu školu, za koju ih vezuju samo najljepše uspomene, sve do 3. maja.

- Da li je to nama kao roditeljima razumljivo - ne u potpunosti, iskren da budem, ali ne smemo našoj deci da to uskraćujemo. Ponavljam, više od 80 procenata djece ovo želi i moramo da ih podržimo - jasan je Ristić.