Министар спољних послова Србије

Дачић: Конаковићева изјава показује злонамјерност и двоструке аршине бошњачких политичара

  • 30.03.2024. 16:39

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је данас да министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић, изјавом да би предсједник Србије Александар Вучић требало да подржи резолуцију о Сребреници у УН, показује сву злонамјерност и двоструке стандарде бошњачких политичара.

- Прво, ко је донио одлуку о томе да се припрема резолуција о Сребреници у УН? БиХ је држава равноправних народа и ентитета, па да ли је неко питао српски народ и српске представнике шта мисле о томе? - упитао је Дачић.

Он је истакао да је, за разлику од бошњачких политичара који се никад нису поклонили српским жртвама, Вучић показао храброст и лидерство када је отишао да се поклони жртвама у Сребреници и када је покушано његово убиство, за шта још нико није одговарао.

- Њима тај људски и државнички гест предсједника Вучића није довољан, сад треба да се још придружимо оптужбама за геноцидност српског народа, Републике Српске и Србије, иза чега слиједи оспоравање постојања Републике Српске - навео је Дачић.

Он је упитао зар да послије свега што је српски народ проживео, Срби треба да буду, поред Руанде, једини обиљежени "као геноцидни"?, саопштено је из Министарства спољних послова Србије

- Предсједник Вучић, Србија и српски народ у цјелини то никад неће дозволити. А Конаковић би прије било којих ријечи требало да осуди све злочине, па и оне над српским народом, ако то њима није забрањено да спомињу - рекао је Дачић.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да је резолуција о Сребреници коју западне силе, уз подршку муслиманских земаља, припремају за усвајање у УН велика опасност за Србију, Републику Српску и српски народ. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.