Dačić pomaže Tanji Savić da vrati djecu

  • 12.08.2020. 10:08

Pjevačica Tanja Savić prije nekoliko dana prijavila je svog supruga Dušana, jer joj već mjesecima nije dozvolio da vidi njihovu djecu. Ona se javno čak požalila i rekla kako više sinove ne može da čuje ni putem video-poziva, a Tanju su odmah podržale mnogobrojne koleginice.

Međutim, borba se nastavlja, a kako pišu domaći mediji Tanji će sada u tome pomoći i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do djece. Uključili smo Ministarstvo pravde. Po Haškoj konvenciji, on nema pravo da joj uzme djecu - saopšteno nam je iz kabineta ministra.

Odveo sinove bez saglasnosti!

"Ona nije dala nikakvu saglasnost da se djeca odvedu. Tanjin muž je u aprilu odveo njihove sinove za Australiju, a sada pokušava i da potpuno prekine kontakt između majke i sinova, koji, uzgred, poseduju srpski pasoš. Tanja se o ovome već oglašavala putem društvenih mreža i jako joj je teško da prebrodi ovu razdvojenost od djece. Dušan je iskoristio momenat vanrednog stanja u Srbiji, kada je saopšteno da koronavirus poprima nove razmjere zaraze, i odveo je djecu kada su se strani državljani evakuisali iz Srbije! Upala je u depresiju i stalno je sa porodicom, koja je uz nju. Fokus joj je samo na tome da vrati decu" - izjavio je izvor blizak Tanji.

Tanja od aprila na sve načine pokušava da vrati djecu koju je njen muž Dušan odveo bez njenog znanja u Australiju. Pjevačica je rekla i kako je spremna na sve da bi vratila svoje sinove.

Jako mi je teško bez djece, nisam znala da će ih moj suprug odvesti. Niko mi se ne javlja na telefon ili sam čak i blokirana. Alarmirala sam i ovdašnju i tamošnju policiju, nadam se da će se nešto desiti iako je situacija sada dodatno otežana zbog korone. Pošta se ne šalje, sve ide mejlom, pa će sve biti dosta sporije. Čim budem imala priliku, otići ću u Australiju, moram da se borim za decu - rekla je nedavno Tanja.

OVO MU NIJE PRVI PUT!

Dušanu Jovančeviću se ne dešava prvi put da uzima i odvodi djecu u Australiju. Sličan događaj zadesio je Tanju Savić u septembru 2016. godine, kada je njen suprug hteo da odvede desetomesečnog sina Maksima i te iste godine ga je ona prijavila za nasilje u porodici, ali je odlučila da prijavu povuče nakon njegovog povratka i pokajanja.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок