Sramne tvrdnje poslanika

Dačić pozvao na razgovor predstavnika britanske ambasade!

  • Извор: Sputnjik
  • 05.07.2023. 14:48

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je na razgovor otpravnika poslova britanske ambasade Dominika Otveja, i odbacio tvrdnje britanskog poslanika i predsjednice parlamentarnog Odbora za spoljnu politiku Ališe Kerns, koja je optužila Srpsku pravoslavnu crkvu za umiješanost u šverc oružja.

Zbog težine tvrdnji, Dačić je podvukao da Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije postupa sa punom ozbiljnošću i odgovornošću i očekuje više informacija i hitnu provjeru pomenutih tvrdnji, kako od britanske strane, tako i od drugih nadležnih organa, uključujući misiju KFOR, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Cvijanović: Čak i KFOR mora da demantuje laži ostrašćenih albanskih lobista u Britaniji

Cvijanović: Čak i KFOR mora da demantuje laži ostrašćenih albanskih lobista u Britaniji

Šef srpske diplomatije naglasio je da će na takve stvari Srbija uvijek reagovati, štiteći svoje državne i nacionalne interese, navodi se u saopštenju.

Eparhija raško-prizrenska je u utorak saopštila da je duboko zabrinuta zbog izjave Ališe Kerns, koja je u izlaganju u britanskom parlamentu izjavila da se oružje kolima Hitne pomoći švercuje preko administrativnih prelaza iz centralne Srbije u pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

Sramna izjava britanskog poslanika: Optužila SPC da švercuje oružje

Sramna izjava britanskog poslanika: Optužila SPC da švercuje oružje

Eparhija je zatražila da KFOR hitno provjeri optužbe Kernsove, ocijenjujući ih veoma opasnim, jer kriminalizuju Srpsku pravoslavnu crkvu, a pojedini prištinski mediji ih već koriste sa ciljem širenja vjerske i etničke mržnje, što direktno ugrožava srpsko sveštenstvo, monaštvo i vjerske objekte.

Kfor: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM!

Kfor: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM!

Kfor je ranije danas saopštio da ne postoje nikakvi dokazi o navodnom krijumčarenju oružja u pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji vozilima hitne pomoći, a preko administrativnih prelaza u pokrajini.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: