Dadilju koja je trovala bebu bensedinima šalju na liječenje

  • 25.03.2021. 11:45

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet protiv B. V, vlasnice sajta "bebisiterka.rs", preko kojeg su roditelji dječaka starog četiri i po mjeseca angažovali dadilju koja je uhapšena pošto mu je 9. marta dala da popije dva lijeka za smirenje!

Tužilaštvo je danas sudu dostavilo i prijedlog da bebisiterki Snežani I. C. (51) iz Beograda izrekne mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, pošto je tokom istrage utvrđeno da je bila neuračunljiva i da se i ranije liječila u psihijatrijskim ustanovama!

- Nakon sprovedenih dokaznih radnji, a zbog postojanja opravdane sumnje da je okrivljena S. C. učinila protivpravno djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, Prvo osnovno tužilaštvo je danas podnijelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu prijedlog za izricanje mjere bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi dok za to postoji potreba, kao i mjeru zabranje vršenja poziva djelatnosti i dužnosti - saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Vlasnica sajta preko kog su roditelji angažovali dadilju, koja je bila psihijatrijski bolesnik, kako je potvrđeno, biće pod istragom zbog osnova sumnje da je učinila krivično djelo neovlašćeno bavljenje određenom djelatnošću s obzirom na to da je oglasila sajt "bebisiterka. rs" preko koga je posredovala između roditelja i dadilja i tu uslugu naplaćivala.

- Preduzeće se sve radnje utvrđivanja da li se u postupcima sada osumnjičene B. V. stiču elementi krivičnog djela naovlašćeno bavljenje određenom djelatnošću ili bilo kojeg krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - potvrdilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Inače, vlasnica sajta je tokom istrage protiv dadilje, kako je Kurir pisao, bila saslušana kao svjedok. Osim nje, saslušani su i roditelji dječaka kog je bebisiterka otrovala lijekovima.

- U dokaznom postupku tužilaštvo je saslušalo okrivljenu, ispitalo u svojstvu svjedoka roditelje djeteta kao i B. V. koja je vlasnik sajta "bebisiterka.rs" preko kog su roditelji radno angažovali dadilju. Zatim je pribavljena medicinska dokumentacija od Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u vezi dugogodišnjeg liječenja okrivljene S. C. Naloženo je i komisijsko neuropsihijatrijsko vještačenje kojim je utvrđeno da je okrivljena bila neuračunljiva u vrijeme izvršenja krivičnog djela, ali i komisijsko toksikološko-medicinsko vještačenje tjelesnih povrijeda nastalih kod djeteta, kojim je utvrđeno da se stanje u kom se nalazilo dijete, nakon što mu je okrivljena u dva navrata dala lijek za smirenje "diazepam" može kvalifikovati kao teška povreda zdravlja - navelo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина