Neophodno liječenje u inostranstvu

Damjan (12) pao sa bicikla i požalio se da mu trne tijelo: Pregled je otkrio tešku bolest

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 14.12.2021.08:57

Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić, sakuplja novac za liječenje Damjana Pavlovića (12) koji ima zloćudni tumor, a kojem je, i pored tri operacije u Srbiji, neophodno liječenje u inostranstvu. Damjan se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi neurohirurgije gdje je zbog nemogućnosti samostalnog disanja priključen na aparate

Damjan je rođen 11. maja 2009. godine kao zdravo dijete. Razvijao se normalno, napredovao kao sva zdrava djeca tog uzrasta. Bavio se sportom, redovan je član kulturno umjetničkog društva.

Prvi simptomi bolesti su se javili 2014. godine. Damjanu je specijalističkim pregledom dijagnostikovan zloćudni tumor moždanog stabla.

- Hitno je operisan u Kliničkom centru Srbije u Beogradu. Operativni zahvat je uspješno završen. Damjan se vratio svojim svakodnevnim obavezama. Nažalost, 2019. godine dolazi do ponovnih simptoma bolesti gdje je pregledom magnetnom rezonancom ustanovljen recidiv bolesti. Ponovo je operisan. Nakon rehabilitacije Damjan se ponovo vratio svakodnevnim aktivnostima i školi - navodi se na sajtu Fondacije.

U avgustu 2021. godine Damjan je pao sa bicikla. Nekoliko dana poslije toga žalio na utrnulost desne strane tijela.

- Na ljekarskom pregledu je uočen facijalis. Uslijedila je detaljna dijagnostika gdje su uočene promjene koje su praćene od strane ljekara. Na kontrolnom pregledu u oktobru uočene su značajne promjene usljed čega je Damjan ponovo hitno operisan. Ustanovljeno je da je bolest rapidno uznapredovala (glioblastom gradus IV na moždanom stablu).

Operativni tok se međutim, zakomplikovao, kao i njegovo, opšte zdravstveno stanje.

- Damjan se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi neurohirurgije gdje je zbog nemogućnosti samostalnog disanja priključen na aparate. Ugrađena mu je kanila potom i gastrostoma preko koje uzima hranu. Zbog nepristupačnosti, jedan dio tumora se i dalje nalazi u moždanom stablu što dodatno otežava njegov oporavak.

Da bi Damjan uspio da pobijedi opaku bolest potrebno je da što prije liječenje nastavi u inostranstvu.

- Sredstva su mu potrebna za liječenje, operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, za rehabilitaciju, fizikalne tretmane, za laboratorijske analize, lijekove, suplemente, medicinski potrošni materijal, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smještaj.


Pomozimo Damjanu!


Slanjem SMS poruke: Upišimo 1167 i pošaljimo SMS na 3030


Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1167 i pošaljimo SMS na 455


Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248379-82


Uplatom na devizni račun: 160600000124859322

IBAN: RS35160600000124859322

SWIFT/BIC: DBDBRSBG


Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj


Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal


Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod


(Telegraf.rs)