Nakon ubistva

Darja Dugina dobila mural u Beogradu

  • Извор: Блиц
  • 24.08.2022. 16:27

Mural posvećen Darji Duginoj, ubijenoj novinarki i ćerki ruskog ideologa Aleksandra Dugina koji se smatra jednim od najbližih savjetnika Vladimira Putina, osvanuo je ispod Brankovog mosta u Beogradu.

Dugina je poginula prošlog vikenda, kada je aktivirana eksplozivna naprava u automobilu u kome se nalazila.

Blic javlja da je izrada ovog murala još u toku, jer se pored njega nalazi nekoliko mladića koji ga i dalje boje i dorađuju.

Pored lika Dugine, na ruskom je ispisana i poruka: "Ruska smrt djevojke koja je poletjela u nebo bijele kose i avgustovske kiše“.

Ubistvo Dugine podiglo je buru u ruskoj javnosti, naročito u Putinovom režimu, jer se smatra da je zapravo ona stradala greškom, a da je prava meta bio njen otac i Putinov saradnik. 

I sam Putin se oglasio povodom ovog ubistva i nazvao Duginu "ruskim patriotom".

Inače, ruska Federalna služba bezbednosti brzo je reagovala, i dan nakon ubistva Dugine objavile da su zločin su pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe, kao i da je izvršilac ubistva državljanka Ukrajine Natalija Vovk (43).

Ukrajina je demantovala bilo kakvu umuhešanost u ovaj slučaj, rekavši da ruska propaganda živi u izmišljenom svijetu.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм