Амбасадор Француске у УН

Де Ривијер: Хитно потребан напредак ка нормализацији односа Београда и Приштине

  • Извор: СРНА
  • 22.04.2024. 19:48

Амбасадор Француске у УН Никола де Ривијер поручио је да је хитно потребан напредак ка нормализацији односа Београда и Приштине, јер ће осигурати стабилност у региону и представља неизбјежан услов за евроинтеграцију.

Он је на сједници Савјета безбједности УН у Њујорку, на којој је представљен извјештај Мисије УН на Косову и Метохији (Унмик), рекао да сматра да су споразуми постигнути у Бриселу и Охриду велики успјех и да захтијевају пуну имплементацију.

Де Ривијер је поручио да ће Француска наставити да подржава посредовање ЕУ у дијалогу двије стране и нагласио да Београд и Приштина морају да испуне своје обавезе.

Француски амбасадор поздравио је конструктивне поступке обје стране.

Вучић у Савјету безбједности УН: 11 година неиспуњених обећања и изговора ЕУ!

Вучић у Савјету безбједности УН: 11 година неиспуњених обећања и изговора ЕУ!

Он је нагласио да се "мора ићи даље" и да се формирање Заједнице српских општина (ЗСО) "предуго очекује од Приштине".

"Надамо се да ће бити постигнуг неповратан напредак, у складу са аспирацијама (самопроглашеног) Косова да постане члан Савјета Европе", истакао је Де Ривијер.

Према његовим ријечима, избори на сјеверу Косова и Метохије морају бити организовани што прије, уз учешће свих заједница.

Де Ривијер је апеловао на стране да пронађу рјешење у дијалогу, како би превазишли тензије које је створила одлука Приштине да укине употребу динара.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм