"Tuširanje" snijegom

"Deset godina nisam bio kod ljekara, ne znam šta je grip" - Čim zima stigne Borisav se skida i trči po snijegu

  • Извор: Блиц
  • 14.01.2022. 19:23

Za nekoga toliko hladno da skreću pogled, za njega uživanje i način da se izbori sa sezonskim gripom i prehladama. Naime, čim padne snijeg, a on se nađe na voljenoj Tari, Borislav Mihajlović se skine u šorts i bos kreće prvo na "tuširanje" snijegom, a zatim i na trčanje.

Ovako izgleda njegova svakodnevica već čitavu deceniju, a javnosti Srbije, postao je poznat juče, kada se na društvenim mrežama pojavio snimak kako samo u šortsu trči po snijegu. Nakon tog, pojavio se još jedan, a na kojem se vidi kako u zimskim čarolijama uživa zajedno sa svojom kćerkom. Zbog svega toga, dobio je nadimak “Zimski čovjek” i pobrao velike simpatije, čak i onih koji se na sam pomen snega, stresu od zime.

Kako je otrkio u razgovoru za Blic, dugi niz godina živi u inostranstvu, a na svoju ljubav, planinu Taru, dolazi sa porodicom već dugi niz godina, sa planom da se tu u budućnosti naseli i trajno.

– Živim i radim u inostranstvu, mada me Tara osvojila i planovi su mi da se što prije vratim i život provedem na prelijepoj Tari i ako bog da, da ovako trčim i u osamdesetima, otrkiva nam on na početku razgovora za Blic.

Ovakav “spartanski” način života vodi već dugi niz godina, i kako otrkiva, to ga je dovelo do toga da i ne pamti kada je posljednji put bio kod doktora.

– Vec duži period praktikujem tuširanje hladnom vodom, a tuširanje snijegom i trčanje otkad sam na Tari, već četiri godine. U početku je naravno neprijatno ali kada naviknete organizam na hladnoću osjećaj je fantastičan a što se tiče organizma, nisam 10 godina bio kod doktora i ne znam šta je grip – kaže on.

Činjenica da je u Srbiji, pa i u samom regionu, mali broj onih koji upražvanjavaju ovakav vid zabave na snijegu, nije ga obeshrabrilo. Što se tiče porodice, kaže da je samo supruga “u problemu” kada se vrati sa tuširanja snijegom kući.

– Porodica je to prihvatila sasvim normalno, jedino supruga bježi od mene kad dođem ispod hladnog tuša. U svijetu i regionu mnogo ljudi upraznjava kupanje u hladnoj vodi i prate Vim Hofa. Nažalost jedino u Srbiji je to malo zastupljeno i još uvijek se krste kada nešto ovakvo vide ali ima i pozitivnih i negativnih komentara – kaže on kroz smeh.

Da se iza svega krije ozbiljna priprema, i da se pred izlazk na snijeg samo u šortsu i majici, mora dobro pripremiti, najbolje govori i način pripreme koji sprovodi svaki put pre nego što izađe napolje.

– Pripreme su naravno obavezne, sastoje se u vježbi disanja a u ovim zimskim danima obavezno dva do tri puta sedmično idem u snijeg i ostajem, zavisno od minusa napolju 10 minuta do pola sata , jednostavno organizam kaže kada je dosta. Tijelo ne pravi veliku razliku između -2 i -15 C, jednostavno pretrnete i ništa ne osjećate, želite da to potraje što duže, kaže nam on.

Pored trčanja po snijegu, Borislav voli i ostale ekstremne sportove. Ali, jedna strast da prati još od malih nogu – motori.

– Imam 55 godina i osjećam se bar 20 mlađim i živim od moje generacije. Obožavam ekstremne sportove, skijanje, rolere, vozim motore od moje trinaeste godine do danas – kaže on na kraju razgovora za Blic.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)