Dijete u Srbiji stradalo igrajući Tik-tok čelendž? Igra odnijela još života

  • 27.01.2021. 14:00

Upozorenje: Ovaj tekst sadrži osjetljiv sadržaj. Informacije uključuju tragičnu smrt maloljetnika.

Dječak (10) koji je juče pronađen mrtav u stanu u Rakovici, navodno se slučajno objesio igrajući Tik-tok izazov Blackout!

Kako nezvanično saznajemo, dječak je ostao sam u stanu, dok su mu roditelji bili u prodavnici.

- Kada su se vratili on nije otvarao vrata, pa su pozvali policiju i vatrogasce koji su preko terase ušli i dijete zatekli obješeno o krevet na sprat. Od početka se sumnjalo da je do smrti došlo slučajno tokom igre, a sada se vjeruje da je mališan zapravo igrao izazov Blackout na društvenoj mreži Tik-tok - kaže izvor iz istrage.

Ovaj izazov podrazumeva da djeca stave kaiš oko vrata, stežu ga i snimaju to mobilnim telefonom dok ne padnu u nesvijest. U Italiji je prije nekoliko dana preminula djevojčica (10) koja se ugušila igrajući upravo ovaj izazov. Svjetski mediji apeluju da se prijavi svaki nalog na kome se vidi šerovanje Blackout čelendža.

Juče je potvrđen slučaj samoubistva devetogodišnjeg dječaka iz države Trinidad i Tobago koje se takođe povezuje sa ovim čelendžom. Detalji tragične smrti nisu objavljeni, a vlasti su apelovale na roditelje da prate aktivnosti svoje djece.

To je samo jedna od bolesnih igara koje se pokreću na ovoj društvenoj mreži. Takođe, postoji i Pass Out challenge, koji ohrabruje ljude da tresu glavom dok se ne onesvijeste.

Тагови: