Niš

Direktor bolnice potresen smrću porodilje: "Ljekari i sestre plakali kao kiša"

  • Извор: Курир
  • 24.09.2021. 12:01

Prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš, potvrdio je da je porodilja od 23 godine preminula jutros od kovida 19 u toj ustanovi poslije ogromne borbe za njen život i nekoliko reanimacija.

"Nažalost, žena od svega 23 godine, koja je iz Pirotskog okruga, naglo se noćas pogoršala, respiratorno se pokvarila, naši ljekari morali da se stave na respirator i intubiraju", kazao je za "Kurir".

"I pored nekoliko reanimacija tokom čitave noći, ona je preminula. I ljekari i sestre, sve osoblje je plakalo kao kiša. Žena je bila potpuno zdrava, prije nego što se zarazila koronom, ali nažalost nije bila vakcinisana", kazao je Perišić i podsjetio da je ona prije dva dana porođena carskim rezom.

Kako je rekao, tada se vidjelo da joj stanje pogoršava.

Na svijet je donijela zdravu djevojčicu od 3.400 grama.

"Ta pacijentkinja je primjer koliko korona može naglo da se promijeni stanje u toj bolesti. Mlada žena, 23 godine, bez ikakvih bolesti u devetom mjesecu trudnoće nažalost inficirala se kovidom. Stanje je bilo stabilno, odjednom se to pokvarilo i odlučili smo da se uradi carski rez", rekao je jutros direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Perišić.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.