Дјечак којег је ранио Албанац и ове године дошао по Бадњак

  • Извор: Агенције
  • 06.01.2024. 13:00

Без обзира на то што су Бадњи дан прошле године били рањени, Стефан и Милош Стојановић из Готовуше у општини Штрпце, рано јутрос су отишли по Бадњак.

У пратњи чланова породице и предсједника општине Далибора Јевтића посјекли су Бадњак и послали поруку да је живот побиједио и да су одлучни у намери да остану на свом огњишту и живе у миру.

Поштујући традицију и обичаје први Бадњак је јутрос посјекао дванаестогодишњи Стефан Стојановић, а након њега и Милош.

Милош Стојановић који је прошле године по повратку из сјече бадњака рањен, истиче да је ово велики празник и да је желио да га прослави како и доликује.

"И поред тога што се догодило прошле године опет смо Стефан и ја дошли по Бадњак. Ипак је ово наш најрадоснији празник, и мислимо да га прославимо како доликује“, казао је Стојановић за "Косово Онлајн".


Камионџије направиле сјајну атмосферу у центру Бањалуке

Камионџије направиле сјајну атмосферу у центру Бањалуке

Предсједник општине Штрпце Далибор Јевтић који је по Бадњак отишао са Стефаном и Милошем свима је најприје честитао празник и поручио да заједно шаљу поруку да је живот побиједио и да желимо да будемо своји на своме и живимо у миру са свима.

"Најприје да свима пожелим срећно Бадње јутро, Бадњи дан и Божић. Сви знамо шта се догодило прије годину дана и данас смо овдје заједно дошли по Бадњак да пошаљемо поруку да не одустајемо од живота и од опстанка на овим просторима, и мислим да је то главна порука да је живот побиједио и да на овај велики празник без обзира на оно што нам се догодило, прије свега Стефану и Милошу и њиховим породицама прошле године, а што је на све нас оставило велики траг, да без обзира на то ми смо одлучни у намјери да овдје останемо и живимо у миру. И поред те поруке да је живот побиједио порука је да желимо да будемо своји на своме и да живимо у миру са свима“, казао је Јевтић.

Истакао је да на овај празник славимо и чињеницу да је прва беба која је рођена ове године управо из општине Штрпце и села Готовуше.

"Прва беба која је рођена на простору Косова и Метохије је беба која је рођена у породици Јовановић из села Готовуше и мислим да то није случајно обзиром на све оно што нам се дешавало прошле године и годинама уназад. Ову годину започињемо на један лепши начин, и желим да вјерујем да ће тако бити током цијеле ове године и наредних година и да су лоша времена иза нас, и управо зато данас овдје заједно са нашим гостима из Београда којима желим да се захвалим прослављамо и Бадње јутро и Бадњи дан и сутрашњи празник Божић“, истакао је Јевтић.

У сјечу Бадњака су данас пошли и играчи ватерполо клуба“ Ташмајдан“ из Београда који су у оквиру припрема за наставак сезоне смјештени у општини Штрпце.


Отац четворо дјеце продаје бадњаке да би имао за лијечење жене и кћерке

Отац четворо дјеце продаје бадњаке да би имао за лијечење жене и кћерке

Тренер клуба Дражен Рајковић истиче да је пријатно изненађен атмосфером.

"Овдје код вас је невјероватна атмосфера, много пријатно и другачије него што слушамо и каква се порука шаље нама који живимо ван граница Косова и Метохије. Ја сам мало је рећи лијепо изненађен, пријатно се осјећам овдје, наравно и људи из општине су то увећали још више и довели до тога да се осјећамо као да смо нешто важни“, казао је Рајковић.

Прошле године на Бадњи дан Стефан и Милош Стојановић су рањени на улазу у село Готовуша када су се враћали из сјече бадњака а на њих је из возила пуцао Албанац Азем Куртај.

Данашњи одлазак по Бадњак обезбјеђивали су припадници Косовске полиције.


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм