Nema potvrde da je riječ o novom hepatitisu

Dječak zaražen hepatitisom iz Čačka prebačen u Italiju

  • Извор: СРНА
  • 13.05.2022. 09:49

Devetogodišnji dječak iz Čačka za kojeg se sumnja da je zaražen hepatitisom nepoznatog porijekla prebačen je sa beogradskog Instituta za majku i dijete u bolnicu u Bergamu u Italiji, gdje će biti odlučeno da li je mališanu neophodna transplantacija jetre.

Načelnik Odjeljenja hepatologije u Institutu za majku i dijete Ivana Kitić rekla je da je dječak dobro i da za sada nema potvrde da je riječ o novom hepatitisu.

"Dječak je dobro, dobrog je opšteg stanja, za sada se tamo rade dodatne analize da bi se procenila potreba za eventualnom transplantacijom jetre i zbog toga je dečak u Italiji", izjavila je Kitićeva za RTS.

Ona je navela da na Institutu nema drugih pacijenata za koje se sumnja da imaju novi tip hepatitisa.

"Koliko je meni poznato, za sada u našoj zemlji nema novih pacijenata. Moramo biti oprezni da bismo na vreme uradili sve analize u slučaju potrebe za ispitivanjem nekog novog deteta", poručila je ona.

U više od 20 zemalja prijavljeni su slučajevi djece oboljele od hepatitisa nepoznatog porijekla.

Broj oboljelih u svijetu je u porastu, a za sada je prijavljeno oko 450 pacijenata.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм