Građani reagovali

Nasred ulice u Zagrebu pronađen ostavljen dječak

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 30.08.2023. 19:53

U zapadnom dijelu Zagreba, u Vrapču, tokom prijepodneva pronađen je dječačić bez ikakve pratnje.

Oko 11:35 sati na telefon 192 zagrebačka policija je zaprimila dojavu građana kako na početku Aleje Bologna sam samcat stoji jedan mališan, vrtićke dobi. Otprilike starosti pet godina.

U vrijeme pronalaska dječačić je bio obučen u kratke hlače, potkošulju i patike, a s obzirom da je vrijeme u Zagrebu zahladilo te kiši, svakako je bio neprikladno obučen za trenutnu vremensku situaciju.

Dodatni problem je što dječak ne komunicira i ono što kaže je nerazgovjetno.

Zahvaljujući građanima koji su hitno reagovali, dječak je sklonjen s ulice te se trenutno nalazi u Centru za socijalni rad Susedgrad.

Iz PU zagrebačke su potvrdili dojavu te kažu da je dijete trenutno zbrinuto u Hrvatskom zavodu za socijalni rad te usput apeluju na građane ako imaju korisnih saznanja oko nestanka izgubljenog dječaka, da se jave na 192.

Nakon što se u javnom prostoru zakotrljala vijest o pronađenom djetetu, u prostorije Centra za socijalni rad došli su djetetovi roditelji. Kako Jutarnji.hr neslužbeno doznajeme, roditelji su bili izvan sebe.

Iduća na potezu je policija koja s njima trenutno obavlja razgovor i utvrđuje identitete.

Osim što se trebaju utvrditi i sve okolnosti nestanka dječaka odnosno njegova odlaska iz sigurna okruženja na ulicu, sve prikupljene informacije zajedno sa zdravstvenim stanjem djeteta biće detaljno izvagane kako bi se donijela i finalna odluka postoje li elementi kaznenog djela ili prekršaja.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: