Predsjednik Odbora Skupštine Srbije

Drecun: Neće biti dozvoljeno da se Srpska marginalizuje

  • 29.10.2021. 10:33

Bošnjačkim političarima u BiH više neće biti dozvoljeno da se Republika Srpska marginalizuje, rekao je rekao je predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

- Oni /bošnjački političari/ ne žele da organizuju život, koji bi bio potpuno zajednički i ravnopravan. Oni srpski narod tretiraju kao građane drugog reda. I to je ključni problem. Ali, neće im se svakako dozvoliti da se Republika Srpska na bilo koji način više marginalizuje - istakao je Drecun.

On je rekao da u vezi sa onim što srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik radi /na vraćanju nadležnosti Srpskoj/ rukovodstvo Srpske mora da bude veoma oprezno, ali da mora da vrati nezakonito oduzete nadležnosti.

Komentarišući prijetnje ratom lidera SDA Bakira Izetbegovića, Drecun kaže da je to pitanje kapaciteta i da neko može da prijeti u prazno kao što to radi Izetbegović, te da ima potpuno pogrešnu procjenu da tako može da se ponaša prema srpskom narodu i da će zastrašiti nekoga, te ocijenio da se mora postići dogovor sva tri naroda u BiH.

Drecun je rekao da je ozbiljna prijetnja ratom kada bošnjačko rukovodstvo neće da prihvati Republiku Srpsku već želi da oduzimanjem nadležnosti, uz podršku zapadnih zemalja, učini da Srpska jednostavno nestane, da je nema, iako je krvlju srpskog naroda stvorena.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.