Milovan Drecun

"Kurti priprema teren da vojno zauzme sjever Kosova"

  • Извор: СРНА
  • 31.08.2023. 11:00

Cilj premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija je da u potpunosti okupira sjever, odnosno da ga vojno zauzme za šta su mu potrebne dodatne snage, pa su stoga u Prištini izmislili dvije terorističke organizacije koje tamo navodno djeluju, izjavio je predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Milovan Drecun.

"Oni su to izmislili da bi u jednom trenutku mogli da kažu da je potrebna vojska da bi se obračunali sa teroristima i da možda turski general (komandant Kfora) to odobri", rekao je Drecun za RTS.

On je naglasio da izjava ministra odbrane samoproglašenog Kosova Ejupa Maćedoncija da će u jednom trenutku "nestati ta obaveza da traže odobrenje od komandanta Kfora da uđu na sjever sa vojskom Kosova", znači da postoji realna opasnost po Srbe.

"Mislim da Kurti jednostavno pokušava da dobije na vremenu da bi uspio da stvori uslove i potrebne snage za završavanje takve akcije koja će biti opasna po opstanak srpskog naroda i može izazvati široke sukobe", ocijenio je Drecun.

Пратите нас и путем Вибера