Dušan Kozarev za ATV

Srbi sa Kosmeta i Republike Srpske su jedno

  • 29.11.2018. 21:22

"Srbi na Kosovu i Metohiji osjećaju da su jedno sa Srbima u Republici Srpskoj", rekao je Dušan Kozarev iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, u emisiji "Nezvanično" Alternativne televizije.

Kozarev je iskoristio priliku da se zahvali Republici Srpskoj na pomoći i podršci u teškim trenucima po Srbe sa Kosmeta.

"Zahvalio bih gospodinu Miloradu Alrovu iz Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji koji je odmah kada je počela ova najnovija kriza pre nekoliko dana bio u Kriznom štabu na Kosovu i Metohiji, bio uz srpski narod"

Kozarev je istakao važnost mirnog i racionalnog ponašanja Srba u ovim trenucima, a to je upravo nešto što ne odgovara drugoj strani, a komentarisao je i Haradinajeve poruke upućene Rami o nacionalnom putu i velikoj Albaniji.

"Nije ni prvi, a vjerovatno ni posljednji put da oni povlače takvu vrstu poteza. Ono što mi govorimo je da Evropa koja želi stabilnost u svom najbližem dvorištu, ili ako hoćete srži svoje. Ipak Blakan jeste u centru geografske Evrope iako u političkim turbulencijama otkad znamo za sebe. Upravo toj Evropi koja često poziva dvije strane da se udrži od daljih provokativnih poteza, a mi se sad pitamo koja je to druga strana? Šta su to Srbi uradili? Srbi su ti koji vjeruju međunarodnoj zajednici i takvim albancima sa druge strane."