Dušan naftom polio bale kukuruzovine i zapalio se - Novi detalji jezive tragedije

  • 18.12.2020. 15:21

Dušan Š. (28) iz Bočara kod Novog Bečeja, otac dvoje male djece, nastradao je noćas kada je naftom polio bale kukuruzovine i zapalio.

S njim je bio prijatelj Goran G. (28) iz Novog Miloševa koji nije znao šta Dušan planira i koji je pokušao da ga spase ali nažalost nije uspio.

Sumnja se da je motiv ove strašne tragedije inat ili revolt Dušana Š. prema lokalnoj firmi koja je na zemlji, koju je on obrađivao i za koju je navodno još uvijek imao ugovor, obrađivala i na taj način ga onemogućila prihod.

Goran G. za Kurir je objasnio da ga je te kobne večeri Dušan, koji mu je drug, zvao da dođe kod njega da nešto urade i da se vrate kući da popiju kafu.

- Otišao sam kod njega i kolima smo oko ponoći otišli do zemljišta gdje je balirana kukuruzovina u vlasništvu jedne privatne firme. Izašao je iz kola, popeo se na bale i nožem je presjekao kanape balirane kukuruzovine. Vratio se do kola ostavio nož i uzeo flašu od dvije litre - priča Goran prisjećajući se trenutka prije tragedije.

On je objasnio da je pokušao da Dušana ubijedi da to ne radi ali da to nije imalo efekta na njega.

- U flaši je bila nafta ili benzin. Objasnio mi je šta namjerava. Pokušao sam da ga odgovorim da to ne radi ali niko ga ne bi ubijedio. Bio je riješen. Popeo se na balu polio je benzinom i zapalio. Istog trenutka je propao kroz balu - priča potreseni prijatelj nastradalog Dušana.

Prema njegovim riječima istrčao je iz kola da bi pomogao Dušanu da se izvuče iz bale koju je već obuhvatio plamen.

- Pružao sam mu ruku i kanap da uhvati kako bih ga povukao ali nije vrijedilo. Nije imao snage da se zadrži, vjerujem da je se ubrzo ugušio jer je bilo mnogo dima - objašnjava Goran G.

Тагови: