Рођени брат Дарка Шарића

Душко Шарић се предао српској полицији!

  • 04.01.2024. 12:41

Душко Шарић, рођени брат Дарка Шарића у пратњи адвоката предао се јутрос српској полицији.

Како је за Курир потврдио његов бранилац, адвокат Радослав Баћовић, они су добровољно сами отишли у потражно одјељење полиције.

- Душко Шарић се добровољно ставио на располагање српској полицији и правосуђу. По завршетку процедуре у потражном одјељењу МУП-а, он ће бити спроведен у Посебну притворску јединицу, пошто му је раније одређен притвор - потврдио је Баћовић.

Подсјетимо, на претходном суђењу које је одржано 22. децембра пред Специјалним судом у Београду, Баћовић је предложио суду да Душку Шарићу мјеру притвора која му је раније одређена укине.

- Душку Шарићу је мјера притвора одређена у јуну, ми предлажемо да се уклони тачка под којом се сматра да ће поновити кривично дјело, а и не наводе се никакви законски разлози у њој, а за тачку један бисмо понудили јемство од 800.000 евра у виду непокретности у Србији. Он никада до сада није осуђиван и не постоји ниједна околност да би он могао да понови кривично дјело - рекао је тада Баћовић, али је судско вијеће саопштило да ће о том приједлогу одлучивати тек када он буде доступан правосуђу.

Душко Шарић, подсјетимо, налази се на оптужници тужилаштва којом се његовом брату Дарку Шарићу ставља на терет да је планирао убиства свједока сарадника у другом предмету, Небојше Јоксовића. Наводно, његов брат Душко сумњичи се да је водио рачуна о финансијама криминалне групе.

И Јокосвић је саслушан на претходном суђену, када је рекао да о планирању ликвидације не зна ништа.

Иначе, у Посебној притворској јединици борави и Дарко Шарић, који је ухапшен 10. априла 2022., док је потерница за млађим Шарићем расписана неколико мјесеци касније.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)