Ниш

Евакуисано 1.300 становника због уништавања бомбе из Нато бомбардовања

  • Извор: СРНА
  • 21.04.2024. 09:36

У Нишу је евакуисано 1.300 грађана како би припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) безбједно уништили бомбу заосталу из НАТО бомбардовања.

Полицијска управа Ниш саопштила је да ће Сектор МУП-а за ванредне ситуације данас уништити бомбу заосталу из НАТО бомбардовања која је пронађена приликом радова у Улици Александра Медведева.

Начелник Сектора МУП-а за ванредне ситуације Лука Чаушић изјавио је да су предузете све мјере да се ризик сведе на најмањи могући, преносе београдски медији.

Он је навео да је акција неутрализовања бомбе високоризична с обзиром на то да је експлозивна направа тешка 1.000 килограма са бојевом главом у којој је 430 килограма експлозивног пуњења.

Описујући предстојећу акцију уништавања бомбе, он је прецизирао да ће бити скинут упаљач с бомбе, како би била безбеднија, после чега ће она бити стављена у превозно средство, под пратњом транспортована утврђеном трасом, измјештена из града и уништена на безбједној локацији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм