Marko Đurić

"Fon Kramonova svjesno ignoriše krv nevinih srpskih civila"

  • Izvor: Srna
  • 21.10.2021.08:53

Potpredsjednik Glavnog odbora Srpske napredne (SNS) stranke Marko Đurić poručio je da će izvjestilac evropskog parlamenta o Kosovu i Metohiji Viola fon Kramon tvrdnjom da je teror prištinskih specijalaca "dobrodošla i potrebna akcija" ući u anale beskrupuloznosti.

"Umjesto da kao izvjestilac Evropskog parlamenta o Kosmetu alarmira evropsku i svjetsku javnost zbog policijske brutalnosti čija je direktna posljedica da se zbog primjene hemijskih sredstava ugušila sedamdesetjednogodišnja Verica Đelić iz Zvečana, dok je tridesetpetogodišnji Srećko Sofronijević upucan bojevom municijom u leđa u sopstvenom dvorištu, Fon Kramonova reprodukuje prozirne laži onih koji su taj zločin počinili", naveo je Đurić.

On je naglasio da Fon Kramonova svjesno ignoriše krv nevinih srpskih civila koja je prolivena na Kosmetu i da je riješila da i ono malo Srba što je tamo ostalo moraju biti vječiti loši momci dok Aljbin Kurti mora biti dobar čak i kada ubija, saopšteno je iz Informativne službe SNS.

"Svaka čast na obrazu i na hrabrosti", poručio je Đurić, koji je i ambasador Srbije u SAD.

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Kosovo i Metohiju Viola fon Kramon izjavila je ranije da su KFOR i druge strane bili obaviješteni o akciji na sjeveru Kosmeta i da "nije bilo sumnje da je to potrebno".