Epidemija neće samo stati

Goran Stevanović poručio da će mjera zabrane putovanja posljednja biti ukinuta

  • 24.04.2020. 22:12

Načelnik Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović rekao je večeras da putovanja između država i kontinenata predstavljaju rizik, te je iznio očekivanje da će te mjere biti posljednje koje će država "popustiti".

"To su mjere koje će se, po mom mišljenju, među posljednjima relaksirati. Ovo nije epidemija koja će samo stati. Nešto je što će biti stalno prisutno i na šta ćemo morati dosta da mislimo i nadalje", rekao je Stevanović u programu RTS.

On je rekao da je situacija na Infektivnoj klinici nešto bolja posljednjih nedjelju dana i da ako se ovakav trend bude nastavio još nedjelju ili dvije, može doći do smirivanja epidemije.

"Situacija je mirnija, klinika je popunjena sa 80 odsto kapaciteta. Iako nam je intenzivna njega gotovo puna, imamo samo četiri pacijenta na respiratoru s obzirom da smo neke pacijente skinuli sa respiratora, a imamo i pacijente koji su u fazi ranog agresivnog liječenja uspjeli da izbjegnu vještačku ventilaciju", kazao je Stevanović.

Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.