Odlučnost Srba da odbrane svoje pravo

Gradonačelnici južnih opština podržavaju ostavke srpskih predstavnika

  • 28.11.2018. 12:33

Gradonačelnici šest kosovskih opština sa većinskim srpskim stanovništvom južno od Ibra podržali su odluku čelnika srpskih opština na sjeveru Kosmeta da podnesu ostavke i istakli odlučnost svih Srba da odbrane svoje pravo na opstanak na vjekovnim ognjištima.

"Svi Srbi sa Kosova i Metohije ujedinjeni su u želji da na miran i demokratski način iskažu neslaganje i revolt zbog teške situacije u koju nas je dovela trgovinska blokada Prištine", poručili su gradonačelnici Štrpca, Novog Brda, Klokota, Raniluga, Parteša i Gračanice. 

Oni poručuju da su svi Srbi na Kosovu i Metohiji jednako izloženi pogubnim posljedicama neodgovornog poteza Prištine i da je zato vapaj za pomoć jedinstven, saopšteno je iz Srpske liste. 

Gradonačelnici ističu da u potpunosti podržavaju način na koji su njihovi politički saborci iz opština na sjeveru Kosova i Metohije riješili da se odupru grubom i necivilizovanom uskraćivanju elementarnih egzistencijalnih prava srpskom narodu. 

"Iako nećemo preduzeti iste mere zbog različitih okolnosti u kojima živimo, i mi ćemo se solidarno boriti da prestane diskriminacija i kršenje ljudskih prava našeg naroda usled uvođenja 100 odsto takse na proizvode iz centralne Srbije, čime se direktno guši pravo na opstanak Srba na Kosovu i Metohiji", dodaje se u saopštenju. 

Gradonačelnici srpskih opština sa juga Kosova uvjereni su da su gradonačelnici u srpskim opštinama na sjeveru donijeli potpuno ispravnu odluku sagledavajući najbolje načine da se na Prištinu izvrši efikasan pritisak da opozove mjere zbog kojih svi trpe jednaku štetu. 

Oni poručuju da će narednih dana nastaviti da se konsultuju i djeluju sinhronizovano sa kolegama i prijateljima sa sjevera, odlučni da se zajednički bore za osnovna prava srpskog naroda. 

Gradonačelnici Zubinog Potoka, sjeverne Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića podnijeli su juče ostavke na funkciju zbog diskriminatorskih odluka prištinskih vlasti i ugrožavanja prava Srba na Kosmetu. 

Opštinske administracije i sve institucije samoproglašenog kosova danas ne rade pošto je 28. novembar "Dan zastave Albanije".

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.