Opasne posljedice

Groznica Zapadnog Nila uzima maha

  • Извор: Курир
  • 11.09.2023. 18:20

U Srbiji je u ove godine 69 osoba oboljelo od groznice Zapadnog Nila, objavio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Od tog sezonskog oboljenje koje prenose zaraženi komarci, oboljelo je 40 muškaraca i 29 žena od 18 do 89 godina, naveo Institut na svom sajtu i dodao da sezona prenošenja tog virusa u Srbiji obično traje od juna do novembra.

Opasan čaj se prodaje na OLX, zabranjen u EU

Opasan čaj se prodaje na OLX, zabranjen u EU

Na teritoriji Beograda oboljelo je 19 osoba, na području Južnobačkog okruga 20, a Zapadnobačkog i Sremskog okruga po sedam.

U Južnobanatskom okrugu su registrovana četiri slučaja te groznice, u Srednjobanatskom okrugu tri, a u Sjevernobačkom, Kolubarskom i Mačvanskom okrugu po dva.

Na području Nišavskog, Severnobanatsko i Pomoravskog okruga je po jedna oosba oboljela od virusa groznice Zapadnog Nila.

Potpuni krah karijere: Pogba pao na doping testu

Potpuni krah karijere: Pogba pao na doping testu

Redakciji Kurira se javila Beograđanka čije su dijete koje je inače u osnovnoj školi juče izujedali komarci poslije kiše kada je bilo u parku.

Govorio je da ga svrbi, a onda da ga boli

- Krako je izašao napolje, ali odjednom se vraća kući sa ujedima od komaraca svuda po tijelu. Nije mogao da izdrži jer kaže da ih je bilo toliko da su ulazili čak i u oči. Vidjeli smo da ima ogromnu oteklinu od ujeda na nozi. Jezivo je izgledalo. Uplašio se govorio je prvo da ga svrbi, a onda i da ga boli. Stavili smo oblogu jer je bilo vrelo i namazali mast. Brzo nakon toga je malo splasnulo, ali pečat je ostao - ispričala nam je ona i poslala fotografiju ujeda.

Isplaćena dva miliona za sanaciju štete od afričke kuge svinja

Isplaćena dva miliona za sanaciju štete od afričke kuge svinja


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)