Direktor USDSR

Gujon: Sa dijasporom informišemo stranu javnost o događajima na Kosovu i Metohiji

  • Извор: Танјуг
  • 30.05.2023. 14:18

Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu (USDSR) pokrenula je preko srpske dijaspore akciju informisanja međunarodne javnosti o nedavnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas USDSR.

"Pripadnici dijaspore su ambasadori naše zemlje, rodoljubi koje bi trebalo uključiti u borbu protiv kampanje laži u inostranim medijima koja Srbe s Kosova i Metohije predstavlja kao provokatore i nasilnike, budući da oni razumIiju jezik i poznaju mentalitet zemalja u kojima žive", izjavio je direktor USDSR Arno Gujon.

U saopštenju se navodi da će Gujon danas imati video-sastanak sa predstavnicima srpskih medija koji imaju dvojezične portale u dijaspori, kako bi im proslijedio istinitu stranu događaja i apelovao na njih da doprinesu probijanju medijske blokade u svijetu.

Gujon: Bez crkve ne bi bilo ni Srbije, ni Srba na KiM

Gujon: Bez crkve ne bi bilo ni Srbije, ni Srba na KiM

On je naglasio da bi trebalo da se suprostavimo neobjektivnom izvještavanju stranih medija gdje su Srbi predstavljeni kao agresori i da se zato šalje informacija o događajima svim organizacijama sa kojima USDSR sarađuje, a ima ih 1.200 u 40 zemalja.

"Svjetska javnost treba da zna šta se tačno dogodilo na sjeveru Kosmeta i kako je došlo do sukoba nenaoružanih Srba i pripadnika kosovske policije i KFOR-a. Treba da znaju takođe u kojem teroru žive Srbi u prethodne 24 godine. Molimo ih da u svojim sferama uticaja pomognu u spriječavanju dezinformacija o eskalaciji na Kosmetu“, rekao je Gujon.

Vučić otkazao put u Bratislavu: Važnije mi je da budem sa svojim narodom

Vučić otkazao put u Bratislavu: Važnije mi je da budem sa svojim narodom





Тагови:
  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм