Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

Gujon: Srbi pokazuju da su jedan narod, gdje god da žive

  • Извор: СРНА
  • 14.09.2022. 19:26

Veoma je važno što Srbija, Republika Srpska i Srbi širom svijeta obilježavaju 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave jer time pokazuju da su jedan narod, gdje god da žive, poručio je direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

Gujon je naglasio da datum obilježavanja nije izabran slučajno i da nosi jaku simboliku, jer je to dan proboja Solunskog fronta 1918. godine.

"Velika pobeda za sve Srbe, ne samo za Srbiju. Zato što su se borili u srpskoj vojsci i Srbi iz Crne Gore, Makedonije, iz današnje BiH, Srbi iz dijaspore, koji su došli, napustili svoje domove u Čikagu, NJujorku, svoj komfor, da bi se borili na frontu", rekao je Gujon.

Prema njegovim riječima, svi solunski ratnici vođeni su jednom idejom - idejom slobode i prije svega određenim vrijednostima, a to je srpstvo.

"Oni pokazuju današnjim naraštajima šta to znači vrednovati i svoju kulturu i svoj narod i svoju maticu i biti spreman da se čovek bori, ne za svoj interes, već za interes svoje otadžbine", rekao je Gujon.

Dan Srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće sutra svečano obilježen u Bijeljini u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježava se od prošle godine. Praznik se obilježava 15. septembra, jer je na taj dan 1918. godine srpska vojska, zajedno sa saveznicima, probila Solunski front. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)