Spriječena tragedija

Heroj koji je spasio dječaka iz septičke jame: Nije davao znake života

  • Извор: Телеграф
  • 26.10.2021. 16:53

Dječak koji je upao danas u septičku jamu u Zemunskoj ulici u Dobanovcima, prebačen je u Tiršovu.

Kako je portal "Telegraf.rs" na licu mjesta saznao, njega je iz jame uspio da izvuče komšija Vidoje Nenadić, koji je detaljno opisao kako je izgledalo spasavanje i oživljavanje mališana.

Prema Vidojevim riječima, dijete nije davalo znake života.

"Vidio sam da je otvorena jama, i da dijete dole pluta. Majka i komšinica nisu mogle da mu pomognu", počeo je svoju priču vidno potresen hrabri Vidoje.

"Ja sam emotivan čovjek, pogotovo za dijete, ja plačem. Dijete je sada dobro. Skočio sam dole u septičku jamu, bilo je gusto dole i iščupao sam ga u trenutku kad je počeo da tone. Dijete se borilo malo, dok ga nisam podigao. Pomogla je i komšinica i izvukli smo dijete. Ja sam se potom malo teže popeo. Dijete je bilo modro, nije davalo znake života", priča Vidoje.

Hrabri čovjek je, srećom, nekada polagao licencu za obezbjeđenje, pa je znao da primijeni svoje znanje i ukaže prvu pomoć dječaku.

"Položio sam ga na bok, na stranu i voda je počela da izlazi. Uzeo sam ga ispod stomaka, masirao sam ga rukama i osjetio sam kad je bljucnuo malo, nastavio sam masiranje 2-3 minuta. Osjetio sam neki znak, onda sam mu dao vještačko disanje. Nije odmah reagovao. Pokušavao sam nekoliko puta i pokazao mi je malo više znake života. I dalje sam ga masirao, dijete je počelo da izbacuje vodu", dodaje Vidoje.

Kako Vidoje priča, cijelu scenu posmatrala je majka nesrećnog dječaka.

"Majka se unervozila. Vikala je 'Sine, ja tebe volim, probudi se'. Opet sam što više masirao preko stomaka dijete. Rekao sam majci da je u redu i dijete je stvarno počelo malo da plače. Malo mu je iz usta pošla i krv. Da vam ne pričam kako je u septičkoj jami... Ali uspjeli smo", završava Vidoje ispovijest u suzama.

Тагови: