Horor pošiljka iz Srbije za Paragvaj: Kada su otvorili kontejnere ostali zgroženi

  • 24.10.2020. 08:53

Vlasti Paragvaja saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom, koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tijela u fazi raspadanja.

Prema navodima tužioca Marsela Saldivara, kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedjelje, preko Argentine, u riječnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja, prenosi Rojters, piše Tanjug.

Tijela su otkrivena u petak, kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod, otvorili kontejner, dodao je Saldivar.

On je dodao da su sve žrtve odrasli ljudi i da izgleda da je riječ o "slijepim putnicima"

Saldivar je poručio da će paragvajske vlasti kontaktirati kolege u Srbiji kako bi identifikovali žrtve.

On je rekao da su kod dvije osobe pronašli lična dokumenta, koja pokazuju da je riječ o Marokancima i dodao da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagovještava da su ušli u kontejner u Srbiji.

- Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživjeli putovanje - rekao je Saldivar za Rojters.

On je dodao da su kod sebe imali kolačiće, flaširanu vodu i konzerve s hranom, što je bilo dovoljno za 72 časa.

Policija je, takođe, pronašla torbe sa odjećom i otvor za ventilaciju u dijelu kontejnera u kojem su se nalazila tijela.

- Sva tijela su u fazi raspadanja. To su samo kosa i kosti - rekao je Saldivar.

On je dodao da će se izvršiti provjera rute kontejnera, kao i da će se ispitati mobilni telefoni, koji su pronađeni zajedno s tijelima.

(Telegraf)

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм