Нови Сад

Хрватица се буни због изградње православне цркве у Србији

  • Извор: Агенције
  • 11.03.2024. 19:10

Демократски савез Хрвата у Војводини (ДСХВ) и Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) тврде да је новинарка Ана Лалић добила пријетње након што се побунила против изградње православне цркве у новосадском насељу Лиман.

Градска власт, коју води Српска напредна странка (СПС), најавила је градњу цркве Српске православне цркве у близини популарног градског купалишта на обали Дунава, под именом Штранд, чему се противе мјештани, становници мјесне заједнице Лиман, које подржавају и невладине организације.

Предсједница Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) и грађански активиста Ана Лалић тим је поводом изјавила да је упитно је ли мјесто једном сакралном објекту на улазу у купалиште.


Украјинци се хвалили тенковима Челенџер 2 па заглавили у блату

Украјинци се хвалили тенковима Челенџер 2 па заглавили у блату

"Мислим да је у питању урбанистичко силовање Лимана, политичка освета грађанима та четири дијела Новог Сада гдје СНС никада није побјеђивала“, изјавила је она раније за регионалне медије.

Након јавних иступа наводно је запримила бројне пријетње путем друштвених мрежа, о чему је јавност извијестила као учесница трибине "Страни плаћеник, а домаћи издајник“, која је током викенда одржана у Дубровнику.

Тврди да јој пријете да ће "бити заклана у Новоме Саду“, уз "бројне псовке и шовинистичке увреде". ДСХВ је осудио нападе на Ану Лалић и од полиције затражио њезину заштиту.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: