Hrvatska: Ulazak u zemlju bez PCR nalaza za one koji su preboljeli Covid-19

  • 28.12.2020. 17:47

Osobama koje su u protekla tri mjeseca preboljele Covid-19 neće biti potreban PCR test na virus korona, niti mjera samoizolacije prilikom ulaska u Hrvatsku, saopšteno je iz hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Osobe koje žele da putuju u Hrvatsku, a ispunjavaju uslove ulaska u tu zemlju, odnosno imaju potvrdu o uplaćenom turističkom smještaju, a preboljele su Covid-19, dužne su da na graničnom prelazu predoče potvrdu ljekara ili odgovarajuću ljekarsku dokumentaciju iz koje je vidljivo da je od datuma završetka bolesti prošlo više od 14 dana, odnono maksimum 90 dana – navode iz MUP Hrvatske.

U saopštenju se dodaje da za dokaz da su preboljeli Covid-19 putnici trebaju imati ili pozitivan nalaz PCR ili antigenskog testa ili pozitivan rezultat u testu neutralizacije koji je napravljen u protekla tri mjeseca, a stariji od 14 dana ili potvrdu ljekara da su preboljeli Covid-19.

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.