Brodolom na Dunavu

I policajci iz Srbije tragaju za stradalim turistima

  • 08.06.2019. 14:04

 MUP Srbije angažovao je pet spasilačkih čamaca i 30 ronilaca Žandarmerije i pripadnika Uprave granične policije koji svakodnevno vrše pretragu Dunava na teritoriji Srbije s ciljem eventualnog pronalaska stradalih južnokorejskih državljana u nesreći na Dunavu u Budimpešti 19. maja, izjavio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je na sastanku sa južnokorejskim ministrom spoljnih poslova Gang Gjong-hva istakao da je sa ovom potragom upoznato i lokalno stanovništvo kako bi pomoglo i podijelilo informacije sa policijom, ukoliko uoče neko tijelo, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

Stefanović je upoznao južnokorejsku ministarku i sa argumentima Srbije koji nedvosmisleno ukazuju zašto samoproglašeno Kosovo ne može postati član Interpola. 

On je naveo da je taj zahtjev u suprotnosti sa osnovnim pravilima Interpola i da dovodi do politizacije ove profesionalne policijske organizacije. 

Ministar spoljnih poslova Republike Koreje Gang Gjong-hva zahvalila se na pomoći koju Srbija pruža nakon tragičnog događaja u Budimpešti i istakla da će oni znati da cijene sve što srpska policija radi u potrazi za stradalima.
 

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина