Нова Варош

Илији изгорјела кућа, комшије му зидају нову

  • Извор: Телеграф
  • 16.04.2024. 11:26

Недалеко од згаришта породичног дома, ових дана, Илијине комшије зидају му нову кућу. У помоћ притекне ко год може.

Када им је пред крај марта пламен прогутао кров над главом, породица Костић из Беле Реке, недалеко од Нове Вароши, остала је у чуду.

Од куће је остало само згариште, а за други дом, кажу, најједноставније је било почети кућу изнова. Тако су и урадили.

У помоћ породици похрлило је пола села, посла је много, али када има довољан број све се може савладати. Још протеклог викенда нова кућа стављена је под прву, међуспратну плочу, а и ових дана радови су у пуном јеку, пише "Телеграф.рс".

У финансијском дијелу помоћи помаже им локална самоуправа и поједини приватни предузетници.


Објављена прогноза до краја априла: Минуси у неким дијеловима БиХ

Објављена прогноза до краја априла: Минуси у неким дијеловима БиХ

"Ради се о честитој и поштеној породици и треба им помоћи, као и увијек у оваквим приликама. Илија и његови баве се пољопривредом и нису у могућности да сами подигну нови кров над главом, па је свака помоћ у радовима добродошла", рекао је комшија Десимир Спасојевић.

Несрећа породицу Костић задесила је некада у зору, када је букнуо пламен и брзо се проширио, па из куће нису успјели да изнесу ни кашику. Ноћи након тога проводили су код комшија и рођака, а срећа је, кажу, те се ватра није проширила и захватила шталу у којој су им краве, овце и свиње.

Узрок пожара је вјероватно неисправан оџак. Ишчекују када ће саградити нови дом и наставити живот под другим кровом, а комшијама и свима који су им помагали, кажу, увијек ће бити неизмјерно захвални.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: