Otpušteni

Javnost uznemirena u Srbiji: Radnici iz Kine snimljeni kako deru životinju na gradilištu

  • Извор: Телеграф
  • 12.10.2021. 16:48

Radnici kineske firme Linglong u Zrenjaninu snimljeni su kako na gradilištu deru životinju, a uznemirujući video je tokom jučeranjeg dana deljen putem svih društvenih mreža.

Dok su jedni tvrdili da kineski državljani deru ubijenu mačku, drugi su bili ubijeđeni da je riječ o zecu.

Poslije skandaloznog snimka koji je uzdrmao javnost, oglasila se i kompanija koja je navela da na snimku nije ubijena mačka, već ulovljeni zec, a da su radnici su otpušteni.

- Tačno je da je pomenuti snimak nastao na gradilištu naše kompanije, a akteri snimka su zaposleni kod našeg podizvođača, zaduženog za izvođenje radova na izgradnji fabrike. Takođe, internom istragom utvrđeno je da je životinja sa snimka već ulovljeni zec, a ne mačka, kog je neko od lokalnih stanovnika donio radnicima. Nakon pribavljanja činjenica o tome šta se tačno desilo, kompanija je uputila svoj protest podizvođačkoj firmi čiji su ovo radnici, uz zahtjev za njihovo momentalno otpuštanje i udaljavanje sa gradilišta.

Stav kompanije je da je ovakvo ponašanje nedopustivo, budući da su briga o životnoj sredini i životinjama jedan od glavnih postulata u našem poslovanju. Kompanija Linglong će nastaviti da brine o zajednici u kojoj posluje, trudeći se da se ovakve situacije više ne ponavljaju - navodi se u saopštenju kompanije.

Ovim povodom oglasilo se i udruženje za zaštitu životinja "Beta Zrenjanin".

- Ubistvo mačke, dranje kože u po bela dana na sred gradilišta kako bi pripremili obrok... malo je reći da su takve scene nedopustive u 21. veku. Bez obzira na njihove životne navike i ishranu, neophodno je da, dok su u našoj zemlji, poštuju zakone naše zemlje! Sve drugo je nedopustivo. Pozivamo nadležne da reaguju, da prestanu da izbegavaju odgovornost za sprovođenje zakona, policija da uhapsi počinioce, jasno su snimljene dve osobe, mogu se identifikovati i privesti a potom osuditi za ovaj gnusan čin. Zakon o dobrobiti životinja je jasan. Moramo se izboriti da počne da se primenjuje - naveli su iz Bete.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.