Vandalizam

Jeziv prizor na groblju kod Čačka: Preko mrtvih nasuli put

  • Извор: Агенције
  • 11.09.2021. 14:51

Na lokalnom groblju u selu Jezdina kod Čačka pričinjen je nevjerovatan vandalizam jer je nekoliko grobova, bez ikakvog poštovanja i obzira, prekopano.

Kada je pošao da obiđe mjesto gdje su mu sahranjeni skoro svi preci Mišo Grujović ni slutio nije da će tamo zateći sliku od koje dugo nije mogao da se oporavi.

"Bio je jul mjesec, pošao sam da zapalim svijeću pokojnom ocu, ali kada sam se približio grobnom mjestu vidio sam da je čitav taj dio prekopan i nasut, a najmanje 10 spomenika i grobova je uništeno. Neko je jednostavno ušao bagerom i napravio put do mjesta gdje bi trebalo da bude napravljena nova grobnica", kazao je Grujović za RINU. O nesvakidašnjoj i poprilično stresnoj situaciji odmah je obavijestio i ostale rođake, čiji su preci sahranjeni takođe na Jezdinskom groblju, a večne kuće im potpuno oskrnavljene.

"Sad kad neko prolazi ovuda, on zapravo gazi po mrtvima. Ne znam koliko je grobova naših predaka uništeno, a sve zbog toga što je neko htio da napravi novo grobno mjesto. Oskrnavljeno je sjećanje na mrtve i pokazano da se ni najmanje ne poštuju, niti puštaju da počivaju u miru. Ovo je sramota i veliki grijeh", rekao je Nenad Grujović, kome su na ovom groblju sahranjeni baba, deda i ostala rodbina. Oni su zbog ovoga pozvali policiju koja je izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj, a mještani se nadaju da će se lice koje je odgovorno za skrnavljenje grobova privesti pravdi, ali što je za njih važnije, vratiti sve u prvobitno stanje.

(FOTO: RINA)

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.