ATV

Treća djevojčica sve snimala

Jezivo nasilje u osnovnoj školi: Prijetila drugarici, pa je gurnula niz stepenice!

  • Izvor: Blic
  • 23.05.2023. 13:10

Na društvenim mrežama pojavio se novi snimak vršnjačkog nasilja, ovaj put u OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu.

Na snimku se vidi djevojčica, dosta krupnija od one nad kojom se iživljava, kako joj na početku snimka govori "Ti stvarno misliš da ja to ne mogu da uradim?". Mučno maltretiranje i ponižavanje tu tek počinje, naočigled brojnih đaka, jer se sve dešava u hodniku škole za vrijeme odmora, piše Mondo.

Nakon toga, ona prati drugu djevojčicu, u jednom trenutku je grubo zaustavlja i govori joj "Ajde stani". Još nekoliko puta je gura dok iza nje ide hodnikom. Uznemirena djevojčica, koja sve vrijeme pokušava da se skloni od nasilnice, odlazi do stepeništa, a kada je krenula da siđe, djevojčica je gura. Sve to je propraćeno smehom osobe koja je sve to snimila.


Direktor OŠ "Pavle Savić", Milan Krstić, rekao je za "Blic" da su upoznati sa slučajem i da su u prisustvu razrednog starješine obavili razgovor sa roditeljima obje djevojčice.

Obje djevojčice iz istog odjeljenja

Za slučaj je saznao juče, kada se i desio. Djevojčica koja je bila maltretirana je ispričala svojim roditeljima šta se desilo, a oni su zatim otišli kod direktora. Po njihovom dolasku je, prema riječima Krstića, pozvao razrednog starješinu i nakon toga su obavili razgovore sa djecom i roditeljima.

Učenik i njegov otac napravili haos, djeca od straha nisu došla na nastavu!

Učenik i njegov otac napravili haos, djeca od straha nisu došla na nastavu!

Obje djevojčice su šesti razred, iz istog su odeljenja. Roditelji devojčice koja je snimala su takođe pozvani na razgovor, dodao je Krstić. Na pitanje zašto je snimala ceo slučaj, umjesto da pomogne, ona nije umijela da odgovori.

Na pitanje da li će biti određenih sankcija, Krstić naglašava da hoće, da je slučaj u proceduri i da će biti i pojačanog vaspitnog rada. Koja sankcija će biti u pitanju zavisi od procjene školskog tima protiv nasilja.