Srbija

Još dva ljekara preminula od korona virusa

  • 31.01.2021. 18:16

Još dva ljekara preminula su od posljedica infekcije korona virusom u Srbiji.

Kako je saopštio Sindikat ljekara i farmaceuta Srbije na svojoj fejsbuk stranici, u pitanju su dr Irena Milić, psihijatar i subspec. psihoanalitički terapeut i trener iz Niša, kao i dr Renata Saić Eminović specijalista anesteziologije i reanimacije iz Ortopedske bolnice Banjica.

Od posljedica infekcije korona virusom do sada je u Srbiji preminulo 4.020 ljudi, a za život se trenutno bori njih 143, koji se nalaze na mehaničkoj ventilaciji.

Prema raspoloživim podacima, zaključno sa 13. januarom u Srbiji su od posljedica korona virusa preminula 73 doktora medicine i stomatologije, jedan magistar farmacije iz zdravstvene ustanove i 32 medicinske sestre i tehničara.

Nažalost, nove vijesti pokazuju da se taj broj još povećava.

Inače, do sada je u Srbiji registrovano 395.263 pozitivna slučaja na korona virus, a smrnost od ove bolesti je 1,02 odsto. Vjeruje se da je smrtnost i manja, ako se uzmu u obzir neotkriveni i asimptomatski slučaji, međutim, nažalost, ljekari zbog kontakta sa velikim brojem pacijenata spadaju u posebno ugrožene grupe.

(Telegraf.rs)

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.