Novi Sad

Kad zatvorim oči, vidim ih kako slijeću i kljucaju me: Bijesne vrane napale Tamaru kod zgrade, spasao je prolaznik

  • Извор: Телеграф
  • 17.05.2022. 22:20

Prvo sam ih čula kako se oglašavaju. Bile su bučne. Odjednom, osjetila sam snažan udarac u glavu. Nisam znala šta je, okrenula sam se da vidim o čemu se radi i ugledala vrane kako slijeću na mene. Naizmjenično su me kljucale, jedna, pa druga, pa treća... Bile su uporne, nisu prestajale, kao u nekom horor filmu.

Ovako za Telegraf.rs počinje svoju ispovijest Tamara Kranjčević iz Novog Sada, koja je zbog stresa i povreda na glavi danas morala ranije da izađe sa posla. Bijesne vrane napale su je dok je išla na posao, oko šest ujutru, u ulici Antuna Urbana, pa je ovo strašno iskustvo podijelila i na Fejsbuku da bi ljude upozorila na opasnost.

- Sve me boli. Imam šest krasti na glavi od njihovih uboda i udaraca. Stres koji sam doživjela je užasan, ne mogu da dođem sebi. Kad zatvorim oči, samo vidim njih kako slijeću na mene. Ne znam ni kako ću zaspati večeras - priča nam Tamara.

Ne zna ni kako bi se sve završilo da usred tog užasa nije naišao jedan muškarac.

- On je tapšao, mahao rukama, i nekako uspio da ih otjera. Pitao me je "je l ste dobro", a ja, u kolikom sam šoku bila, nisam uspjela ni da mu odgovorim. Samo sam produžila dalje, i dalje nesvjesna šta mi se dogodilo. Poslije sat i po zaboljela me je glava i počela sam da plačem od užasnog stresa koji sam doživjela - prisjeća se naša sagovornica i zahvaljuje nepoznatom čovjeku na pomoći.

Kad je došla sebi, pozvala je komunalnu policiju, ali oni su joj rekli da se bave kućnim ljubimcima, a ne i divljim životinjama. Tamara najviše brine zbog svog djeteta, kao i sve druge djece koja tuda prolaze.

- Žena koja je pročitala moju objavu na Fejsbuku javila mi se i rekla da je živjela u ulazu do mog. Vjerovali ili ne, vrane su je tri godine napadale i na kraju je samo zbog njih morala da se preseli - otkriva nam Tamara.

Nedavno su vrane na Zvezdari u Beogradu napale i Jelenu Radivojević, stručnu savjetnicu Sportskog saveza, koja je uspjela da otera pticu te je ostala nepovrijeđena.

Inače, vrane obično napadaju kako bi zaštitile svoje mlade. Dešava se da ptići ispadnu iz gnijezda, pa majka svakog prolaznika posmatra kao potencijalnu prijetnju.

Najpametnije je da, u slučaju da vidite bijesnu pticu, promenite smjer kretanja i tako izbegnete njenu agresivnost.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина