Oduševljeni atmosferom

Kinezi iz Vuhana posjetili Sabor trubača u Guči

  • 12.08.2023. 20:53

Drugi dan Sabora trubača u Guči počeo je tradicionalnom trubačkom budilicom, poslije koje je održano takmičenje u narodnom višeboju.

Na otvaranju sabora mnogi su primjetili raspjevane goste iz daleke Kine, iz grada Vuhana.

"Za ovaj festival sam čuo od poslovnih partnera iz Srbije, rekli su mi da ako želim da upoznam Srbiju, moram posjetiti Guču i Sabor trubača. Zato sam ove godine došao sa suprugom i još dvoje saradnika iz Engleske. Oduševljen sam atmosferom i ljudima, svi su tako topli i neposredni. Hrana vam je izvrsna, a rakija piće bez premca, kakvo dosad nisam pio. Ostaćemo u Guči tri dana, ništa nećemo propustiti", rekao je Cui Tinjung, biznismen iz Vuhana.

On kaže da u zemlji kakva je Kina ne postoji festival koji pronosi samo ime jednog instrumenta, kao što je Dragačevo. Očekuje da će se sa suprugom Fan Jing Li i prijateljima dobro zabaviti.

Organizatori trubačke fešte tokom vikenda očekuju i do 100.000 posjetilaca sa svih strana svijeta.

U toku dana održani su koncerti beogradskog kulturno-umjetničkog društava “Branko Krsmanović” i trubačkih orkestara iz Poljske i Italije.

U večernjim satima najavljeni su kocerti trubačkih orkestara Bojana Krstića, Elvisa Bajramovića, Dragana Pavlovića, Marka Trnavca, Dejana Lazarevića, Saše Krstića i Bojana Ristića.

Finalno takmičenje 17 trubačkih orkestara zakazano je u nedjelju, posljednjeg dana Sabora trubača u Guči, piše Kurir.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: