Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore"

Knežević: Ako postanem premijer Crne Gore prvo ću povući priznanje samoproglašenog Kosova

  • Извор: АТВ
  • 26.05.2023. 20:16

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" kazao je večeras tokom obraćanja na skupu "Srbija nade", da će, ukoliko postanem premijer Crne Gore, prvo ću povući priznanje samoproglašenog Kosova

- Nedjeljivi srpski narode, želim da vam prenesem pozdrave iz bratske Crne Gore. Nažalost sada tamo upravljaju ambasadori i ambasadorke. Nažalost, junačkom Crnom Gorom Vučjeg Dola, Fundine, i njihovim precima, sada upravljaju ambasadori i ambasadorke jer smo im pripali u deo kada je pročitan testament pokojnog Pantelije Topalovića. I kao u svakom Ambasadoristanu su nam poručili ambasadori da nema potrebe da nosimo svoje glave i da mislimo njima, jer će oni to činiti umesto nas. I dovoljno je kada oni odu na spavanje, da svi ugasimo svetla, a kada ustanu da pristavimo džezvu. Znajte da nikada mi nećemo priznati lažnu državu Kosovo. Ja volim ovu Srbiju nepokornu na suncu, kiši, vjetru, zato što se bori za naš narod na KiM. I da znate, ako da Bog da formiramo Vladu kao naša koalicija, i postanem premijer, prva odluka je povlačenje sramnog priznanja tzv. države Kosovo. Zato, braćo Srbi i sestre srpkinje, ja volim ovu nepokornu Srbiju, na kiši, na suncu, na vjetru, zato što je svoja i samostalna, i bori se za svoj narod na KiM koji posebno pozdravljam večeras. Možda nekome niste fensi jer ne slušate tehno muziku ili Eltona Džona, ali vi čuvate dečanska zvona, i dok ona zvone, biće Kosovo srpsko - rekao je nosilac liste ZBCG, a zatim nastavio:

- Volim Srbiju na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji je najviše pomogao srpskom narodu u Crnoj Gori. Obnavljao institucije, pomagao SPC, pomagao bogosloviju na Cetinju i kada me pitaju šta mi je bliže - Brisel ili Beograd, ja ih pitam jeste li normalni. Nama ništa nije bliže od Beograda, Novog Sada, carskog Prizrena i Kosovske Mitrovice. Zajedno smo počeli ovo istorijsko putovanje, i sve što boli Beograd, boli i nas. Nemojte da se dijelite, jer je interes srpskog naroda nešto najvažnije. Politike su prolazne, ali ako se zanesemo u tim tučama, ostaćemo bez države i nezavisnosti, i napraviće se još jedan Ambasadoristan. Dok god budu zvonila zvona pred Dečanima biće Kosovo srpsko. Volim ovu Srbiju zato što se nikada neće odreći SPC, ja volim ovu Srbiju zato što nikada neće krenuti u rat protiv naše bratske Rusije. Još jednom poručujem - Živjela Srbija, Živela Republika Srpska, nek je vječna Crna Gora - zaključio je Knežević.

Skupu "Srbija nade" prisustvovali su predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, premijer Srpske Radovan Višković i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović.


Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.