Тема дана

Који су изазови пред Србијом?

  • 02.01.2024. 20:44

Који су то изазови пред Србијом када је ријеч о Косову и Метохији, и да ли ће се Београд суочити са још већим притисцима. 

У теми дана са саговорником Дејаном Милетићем, директором Центра за проучавање глобализације, анализирала је Тијана Кецман.

Он је у Теми дана на АТВ-у рекао и да одлука о слободном кретању возила с ознакама РКС кроз Србију представља наставак константног притиска.

"Ради се о константном притиску на Србију. Овдје се уметнула та тачка у Охридски споразум као број 1 и испуњење захтјева везаног за таблицу и лична документа наметнуто у ствари као претходница свих даљњих тачака. И у том контексту, Србија да би предуприједила евентуалне притиске, уцјене и извлачење стално међународне заједнице да ето Србија није испунила нешто, а Курти је расположен и сад ће као Курти да испуни ЗСО. То нити је истина, нити је реално, али ето стални неки изговори и стално одлагање да српски народ живи на КиМ безбједно и да у ствари та политика насиља и приморавања српског народа на неке Куртијеве услове практично буде замијењена сарадњом и тражењем начина за суживот", рекао је и додао:

"Тако да, ово је тренутак у коме Србија не да жели тако шта, или да је то утемељено у некој таквој истини, ннего изнуђен један потез који треба да послужи у добијању на времену".

Комплетну Тему дана погледајте у наставку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм