Kon: Policijski čas nije tema, radno vrijeme jeste

  • 22.02.2021. 19:03

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da u Srbiji, uprkos povećanju broja zaraženih virusom korona, policijski čas nije tema, ali da će vladin Krizni štab raspravljati o radnom vremenu prodavnica i kafića.

Kon je, uoči sjednice Kriznog štaba, zakazane za srijedu, 24. februar, podsjetio da je u Srbiji pogoršanje epidemiolške situacije počelo krajem januara i da je sad još vidljivije.

On je za RTS rekao da je primijetan skok broja zaraženih među srednjoškolcima, pa postoje osnove za pooštravanje mjera, o čemu će biti odlučeno na sjednici Kriznog štaba.

Kon je naveo da se dopunski ojačavaju kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, ali da je broj ljudi koji tamo rade isti.

"Jasno smo uočili da su vikendi glavni udarni dani i svih vrsta okupljanja. Sve je to život. Uz to mora da se radi", rekao je Kon.

Prema njegovim riječima, medicinski dio Kriznog štaba je bio prilično jasan kada je riječ o novim mjerama.

"Jedna je y vezi sa radnim vremeno, a druga je dozvola za okupljanja. Kad govorimo o dodatnom okupljanju moramo razmišljati o školama", rekao je Kon.
 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.