Srbija

Kontrola kovid propusnica od subote, kažnjavanje od ponedjeljka

  • Извор: Телеграф
  • 21.10.2021. 15:36

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je danas sastanak sa nadležnim službama u vezi sa uvođenjem kovid propusnica. Na sastanku je bilo riječi o načinu kontrole kovid propusnica, očitavanju digitalnih zelenih sertifikata, sprečavanju eventualnih zloupotreba kao i o datumu početka primjene ove mjere, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Bezbjednosno informativne agencije Bratislav Gašić.

Odlučeno je da kažnjavanje pravnih i fizičkih lica počne od ponedjeljka, 25. septembra. U subotu i nedjelju će sve inspekcije biti na terenu, kako bi, zajedno sa ugostiteljima, provjerili u praksi kako funkcioniše sistem. Ova odluka je donijeta iz razloga pružanja dodatnog vremena ugostiteljima, kako bi pronašli što bolji i efikasniji sistem organizacije i kontrole kovid sertifikata.

Cilj uvođenja kovid propusnica je isključivo zaštita zdravlja svih stanovnika Republike Srbije, a nikako novčano kažnjavanje građana. Stoga se Vlada Srbije nada da će se i tokom dva dana vikenda građani i privrednici ponašati odgovorno, s obzirom na to da odluka o kontroli kovid propusnica i novčanom kažnjavanju neće biti dalje odlagana.

Na današnjoj sjednici Vlade, u konsultaciji sa Kriznim štabom za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, doneta je odluka da će kovid propusnica biti validna i u slučaju posjedovanja na digitalnom zelenom sertifikatu i pozitivnog testa na antitijela (IgG), ne starijeg od tri mjeseca i urađenog u laboratoriji u javnoj svojini koji dokazuje dovoljno visok stepen zaštite u slučaju preležanog kovida.


Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.