Branimir Nestorović

Kontroverzni ljekar svojim stavovima ponovo uzburkao javnost

  • 22.07.2020. 22:15

Kontroverzni ljekar i član Kriznog štaba, pulmolog dr Branimir Nestorović, povukao se sa televizijskih ekrana i ostavio iza sebe misteriju.

I dok se javnost pita šta se sa njim dogodilo, Nestorović je u jednom potpuno drugačijem intervjuu, za portal Bgoniline rs. još jednom potvrdio da je u najmanju ruku – specifičan.

Govoreći o svemu i svačemu, od ranog djetinjstva do epidemije korone, po svom dobrom običaju, dotakao se pulmolog i svoje omiljene teme alternativne medicine, pa je progovorio i o šamanstvu koje mu po svoj prilici nije strano.

Knjiga dr Branimira Nestorovića “Između dva svijeta” počinje nastankom života na zemlji, time šta je život a šta smrt, kakva je energija, a sadrži puno citata iz stručne literature koji potvrđuju da se nauka bavi tim fenomenima, da nema razlike između materijalnog i duhovnog svijeta, već je samo razlika u njihovoj percepciji. Pisao je i o medicini, svemu onom što ona nudi, a završava se njenim slabostima, dok je jedno poglavlje posvetio ajurvedskoj, tradicionalnoj kineskoj i šamanskoj medicini i njenom odnosu sa filozofijom medicine zapadne Evrope.

– Savremena medicina se obraća samo tijelu, liječi bolest kao skup simptoma u tijelu koje je skup organa. Ali, tijelo je mnogo više od toga. Skup organa objedinjuju naša duša i naša svjest, a bolesti su poremećaj protoka energije – napominje dr Nestorović koji je ovu knjigu, na 600 strana, pisao tokom proteklih 10 godina.

– Tri puta sam je predavao u štampu, povlačio je, pa dopisivao, prepravljao i kad sam shvatio da tako može u nedogled, odlučio sam da je objavim. Moto knjige je Teslina misao da o svemiru treba razmišljati kao o frekvenciji vibracija. Sve je vibracija i mi smo dio nje. Sve vibracije utiču na ostale ljude, a optimistička je ideja da možemo sami uticati na psihičko i fizičko zdravlje.

Pisao je u knjizi “Između dva svijeta” dr Nestorović i o ishrani koja može značajno pomoći u prevenciji najtežih bolesti, o vježbama disanja, značaju kretanja, molitve, a tu je i mnogo konkretnih savjeta na ovu temu.

– Knjiga ima četiri dijela. Prvi je o životu, filozofskim principima, vodi, suštinskim načinima liječenja, a sve to je zasnovano na naučnoj osnovi za šta postoje dokazi. Ali, ljudi o tome ne znaju dovoljno. Pisao sam i o homeopatiji, ajahuaski, njihovom fantastičnom delovanju na cijelo tijelo, pa bi i ljekari trebalo da je pročitaju.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.