Ranjen Milan Jovanović

Kosovska policija priznala umješanost u incident na sjeveru KiM

  • Извор: Танјуг
  • 11.04.2023. 16:57

Kosovska policija saopštila je danas, povodom ranjavanja Srbina Milana Јovanovića na sjeveru KiM, da su četvorica njenih pripadnika suspendovana.

Kako se navodi, jedan policijski službenik je suspendovan pošto nije prijavio slučaj i svoju umješanost u njemu, zbog čega je kosovska policija prethodno izdala obaveštenje da nije umješana u ''razmjeni ili pucnjavu iz vatrenog oružja'', a suspendovana su i još trojica njegovih kolega.

Policija je saopštila da, na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, postoji osnovana sumnja da je u ovom slučaju umješan jedan policijski službenik i da je policija, po zakonskim procedurama, odmah obavijestila Policijski inspektorat tzv. Kosova i nadležno tužilaštvo na dalje postupanje.

Pripadnici ROSU ranili Srbina kod Bistričkog mosta

Pripadnici ROSU ranili Srbina kod Bistričkog mosta

- U cilju daljeg informisanja javnosti o postupanju policije i nalazima službenih istraga, sumnja se da je u ovom slučaju umješan policijski službenik i da je Policija Kosova, po zakonskim procedurama, odmah obavijestila Policijski inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo na dalje postupanje - navodi se u saopštenju kosovske policije.

Dodaje se da će kosovska policija, zajedno sa Policijskim Inspektoratom i Državnim Tužilaštvom, ''nastaviti da poziva na odgovornost policajca, koji krše (pravila) i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima''.

Milan Јovanović iz Zvečana ranjen je noćas u blizini Bistričkog mosta, na putu između Leposavića i Kosovske Mitrovice. On nije mogao da potvrdi ko ga je ranio, ali je izjavio da na tom mjestu nije bilo nikoga osim Policije Kosova. Kosovska policija je zatim negirala umještanost u slučaj ranjavanja.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)