Krasnići optužen i biće prebačen u Hag

  • 04.11.2020. 12:10

 Bivši generalni sekretar terorističke OVK Jakub Krasnići trebalo bi tokom dana da bude prebačen u pritvorski centar Specijalnog suda u Hagu, rekao je Krasnićijev advokat Valjon Hasani.

"Mogu da potvrdim da je u toku racija. Optužnica je potvrđena i sada Krasnići mora biti prebačen u Hag", rekao ja Hasani novinarima u Prištini.

Pripadnici Specijalnog suda jutros su nešto poslije 6.00 časova u Prištini započeli akciju hapšenja Krasnićija, a u međuvremenu je jedna ekipa policije Euleksa započela pretres Krasnićijeve porodične kuće u selu Negrovce na području Srbice.

Portparol Kosovske policijske službe Baki Keljani potvrdio je da policija pomaže akciju Specijalnih snaga u Prištini i rekao da to rade u skladu sa potrebom i procjenama Euleksa.

Jakub Krasnići je u junu prošle godine saslušan u Specijalizovanom tužilaštvu Suda za zločine OVK u Hagu pod sumnjom da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Krasnići se dovodi u vezu sa brojnim ubistvima i mučenjima kidnapovanih Srba i nealbanaca držanih u zloglasnom ilegalnom logoru u selu Likošani kod Srbice, gdje se nalazio glavni štab terorističke OVK.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)