Nebojša Stefanović potvrdio

Krijumčarima migranata u Srbiji više od 148 godina zatvora

  • 01.10.2018. 16:46

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su krijumčarima migranata u Srbiji od izbijanja migrantske krize izrečene kazne zatvora u ukupnom trajanju od 148 godina i pet mjeseci.

On je tokom predavanja studentima prve godine Kriminalističko-policijske akademije rekao da je u Srbiju u pojedinim danima tokom 2015. godine ulazilo i 15.000 migranata, "dok ih je u ovom trenutku oko 3.600". 

"Pokazali smo se kao dobri domaćini jer u našoj zemlji niko od njih nije nikada maltretiran, a s druge strane, nikom nismo dozvolili da čini krivična dela, a da za to ne bude procesuiran", istakao je Stefanović. 

On je ukazao i na značaj efikasne borbe protiv krijumčara migranata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. 

"Iako su se i krijumčari prilagođavali čak i promenama pravnih okvira i mi smo vremenom učili kako da što bolje zaštitimo svoje granice", naveo je Stefanović. 

Govoreći o reformama MUP-a i aktuelnim bezbjednosnim izazovima, Stefanović je brucoše Kriminalističko-policijske akademije podsjetio da se svijet "preselio" na internet, zbog čega i visokotehnološki kriminal postaje sve veći bezbjednosni izazov. 

"Zato je neophodno da se policija neprestano usavršava kako bi se uspešno borili protiv ovog oblika kriminala", napomenuo je Stefanović. 

On je sa vršiocem dužnosti dekana Kriminalističko-policijske akademije Goranom Boškovićem potpisao Ugovor o poslovnoj saradnji MUP-a i ove akademije u oblasti osposobljavanja obrazovnih profila za obavljanje policijskih poslova.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина