Огласила се полиција

"Кружи црни комби, отимају дјецу": Дјечак измислио причу како не би отишао на контролни

  • 04.11.2023. 16:00

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је данас да је наводе на друштвеним мрежама да непозната лица користећи црни комби у београдском насељу Миријево покушавају да отму дјецу нудећи им бомбоне, измислио малољетник да не би отишао на контролну вјежбу.

"Молимо грађане да на друштвеним мрежама не шире непровјерене информације, јер то изазива панику и узнемиреност многих родитеља, већ да ако имају било какву информацију о неком кривичном дјелу да се јаве у најближу полицијску станицу или позову на 192", апеловали су из МУП-а.

Драма на путу: Ауто на крову,  дјевојка заглављена - фудбалери Звијезде истрчали у помоћ!

Драма на путу: Ауто на крову, дјевојка заглављена - фудбалери Звијезде истрчали у помоћ!

МУП указује да је након извршених провјера утврђено да су нетачни јучерашњи наводи на друштвеним мрежама да непозната лица користећи црни комби покушавају да отму дјецу нудећи им бомбоне.

"Након што је полицији у Миријеву дјечак (11) у пратњи родитеља пријавио да су га 'напали људи из црног комбија', полицијски службеници су након разговора утврдили да је малољетник све измислио како не би отишао на контролну вјежбу, што је и признао", саопштила је полиција.

Очевидац несреће у Бањалуци: Тијело радника Чистоће летјело 50 метара

Очевидац несреће у Бањалуци: Тијело радника Чистоће летјело 50 метара

МУП прецизира да је идеју да тако нешто измисли малољетник добио "након што је видио лажне вијести о црном комбију на друштвеним мрежама".

"Такође, истичемо и да изношење и преношење лажних вијести или тврдњи које изазивају панику или нарушавају јавни ред и мир представља кривично дјело изазивање панике и нереда", наводи се у саопштењу.

Мајка из БиХ се преудала и оставила четворо дјеце, отац проси да их прехрани

Мајка из БиХ се преудала и оставила четворо дјеце, отац проси да их прехрани

По друштвеним мрежама се већ неколико дана дијеле фотографије возила страних таблица уз тврдњу да особе које се налазе у возилима покушавају да краду дјецу. По ознакама на тим објавама, осим Београда, су се помињали и други градови по Србији, попут Лесковца и Прокупља. Из МУП-а су навели да су и до њих стигла обавјештења која се шире друштвеним мрежама, али да су у питању лажне вијести, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.