Lažni hirurg i majka se branili ćutanjem: Narušeno zdravlje 7 osoba, ovako su "operisali"

  • 25.05.2021. 15:24

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu da odredi pritvor maseru iz Batajnice Savi Kneževiću (23) i njegovoj majci Danijeli (49), osumnjičenim za nardiljekarstvo, kojim je narušeno zdravlje sedam osoba. Knežević i njegova majka su se prethodno na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora S.K. i D.K, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na svjedoke.

- Uzimajući u obzir njihove odbrane, kao i činjenicu da će tužilaštvo u toku dokaznog postupka u svojstvu svjedoka ispitati sedam oštećenih lica, zatim pet zdravstvenih radnika koji su sarađivali sa osumnjičenim i druge svedoke, tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svjedoke i oštećene - saopšteno je iz tužilaštva.

Knežević se tereti za krivična djela neovlašćeno bavljenje određenom djelatnošću i produženo krivično djelo - teška djela protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista djela u pomaganju. Naime, njemu se stavlja na teret da se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" u Beogradu, na Terazijama, koja nikada nije prijavljena niti upisana u Registar privrednih subjekata, za novčanu naknadu bavio određenom djelatnošću bez odrovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa.

Kako se sumnja, on je neregistrovanoj ordinacaciji „Dr Sauvage“ na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odrovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Izvodio je tako liposukcije, transfere masti, korekcije usana... nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izvještaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

U tome mu je pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

Knežević je svoje usluge reklamirao preko društvenih mreža, a u istu svrhu je koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati za sada sedam oštećenih lica, pet zdravstvenih radnika u svojstvu svedoka kao i druge svjedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju oštećenih, te će naložiti vještačenje, a u pravcu utvrđivanja činjenica da li su radnjama osumnjičenih oštećenim licima nanijete teške tjelesne povrede ili im je zdravlje teško narušeno.

U zavisnosti od odbrane osumnjičenih, Prvo osnovno javno tužilaštvo će podrediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih, a na okolnost njihove uračunljivosti u vreme izvršenja predmetnih krivičnih djela.

Takođe, nakon svih prikupljenih dokaza tužilaštvo će naložiti i posebnu provjeru imovine osumnjičenih stečene bavljenjem ovim nelegalnim poslom, a sve u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenih eventualno stiču svi biti elementi i krivičnog djela Pranje novca, nakon čega će ovo tužilaštvo sve prikupljene dokaze kao poseban predmet dostaviti na ocjenu i dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Odluka o daljem postupanju biće donijeta nakon završenog dokaznog postupka.

Podsjećamo, osumnjičenima je juče od strane dežurnog zamjenika javnog tužioca određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedena krivična djela.

(Telegraf)

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару