Пљачкали богате

Љубомиров сарадник ухапшен захваљујући слици полног органа

  • Извор: Курир
  • 20.12.2023. 16:52

Љубомир Романов, чије право презиме је Радосављевић, ухапшен је данас у Београду због сумње да је током 2019. године организовао низ пљачки луксузних вила у Лондону.

Међу њима је и вила Тамаре Еклстон, ћерке власника Формуле 1, а осумњичен је и за пљачку куће познатог бившег енглеског фудбалера Френка Лампарда и власника фудбалског клуба "Лестер".

Радосављевић је био на међународној потјерници четири године и био је означе као један од најтраженијих европских бјегунаца. Ухапшен је са још шест особа.

Пљачка виле Тамаре Еклстон

Вила Тамаре Еклстон налази се у Лондону и опљачкана је у децембру 2019. године у једном од најелитнијих дијелова града.


Вучић послао поруку грађанима Српске: Извините

Вучић послао поруку грађанима Српске: Извините

Она је тада била на Божићном путовању са супругом и кћерком у Лапонији и украдени су јој дијаманти, накит и ствари у вриједности од 26 милиона фунти.

"Лопови су данима разрађивали план. Пратили су и друштвене мреже Еклстонове. На Инстаграму су видјели да је она са породицом отпутовала и да је кућа остала празна", подсјетили су извори на "пљачку вијека" о којој су брујали медији широм свијета.

Њена вила налази се у такозваној "Улици милијардера". Сигурносне камере су снимиле лица пљачкаша.

"Један од чувара који је те ноћи надгледао њену кућу отишао је у продавницу да купи пилетину и тако омогућио лоповима да се ушуњају. Ушли су кроз прозор, а потом су током потраге за дијамантима и накитом пајсером развалили сва врата на кући која има 57 соба. На крају их је пронашао чувар док су претурали по гардероби Еклстонове, али су они успјели да му побјегну и однесу дијаманте и новац у вриједности од 26 милиона фунти", испричао је извор и додао:

"Полиција је потом пронашла таксисту који их је одвезао до куће, а потом и до хотела 'Хилтон' на Парк Лејну у срцу лондонског Вест Енда. Сигурносне камере су затим снимиле како прелазе у други такси са торбама Еклстонове у рукама. Тај таксиста их је одвео у југоисточни дио Лондона".


Припадници ОС БиХ спасавали људе из аута након несреће

Припадници ОС БиХ спасавали људе из аута након несреће

Истражиоци су до једног од осумњичених, Југослава Јовановића (23), дошли захваљујући фотографији његовог полног органа.

Пљачкаши су одсјели у хотелу након упада у вилу.

"Инспектор који је радио на случају је контактирао ланац хотела, у ком су пљачкаши одсјели послије упада у вилу. Из хотела му је речено да они својим гостима дају број телефона на који могу да се јаве уколико им нешто треба или су у невољи. Један од лопова који је опљачкао Тамару Еклстон, на тај број је послао слику свог полног органа. Запослени на рецепцији је број са којег је добио бизарну фотографију меморисао као 'Чудак'. Инспекор је тим трагом дошао до Југослава Јовановића који је био побјегао у Италију", наводе извори.

Пошто је Јовановић ухапшен, откривени су и његови саучесници. Тако је истрага дошла до двојице држављана Италије - Алесандра Малтезеа и Алесандра Донатија.

"Лопови су из Италије изручени Великој Британији. Сва тројица су признали кривицу. Јовановић је 15. новембра 2021. осуђен на 11 година затвора, док су Малтезе и Донати осуђени на осам година и девет мјесеци затвора", подсјећају извори.


Карлеуша: Душко и ја живимо у истој кући, али ме не воли

Карлеуша: Душко и ја живимо у истој кући, али ме не воли

Учествовао је и држављанин Хрватске Даниел Вуковић који је и даље у бјекству, а за кога се сумња да је побјегао у Србију или Хрватску.

Због умијешаности, ухапшени су и Румунка Марија Местер и њен син, али су они ослобођени на крају судског поступка.

"Марија Местер је била чистачица у дому Еклстонових и заједно са сином се теретила да је била саучесник у пљачки. Они су постали сумњиви јер су послије пљачке куповали фирмирану гардеробу и скуп накит. Међутим током процеса није доказана њихова умијешаност", каже извор, преноси "Курир".

Пратите нас и путем Вибера